Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο καθρέφτης θα... μας κάνει τσεκάπ


ΛΟΝΔΙΝΟ. Βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι τα σχέδια του μπάνιου της επόμενης δεκαετίας που παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Ιdeal Ηome Show» η οποία πραγματοποιείται στη Βρετανία. Ο καθρέφτης στον νιπτήρα θα πραγματοποιεί ιατρικό έλεγχο κάθε φορά που θα βουρτσίζουμε τα δόντια μας χάρις σε ένα προηγμένο σύστημα αισθητήρων και ανάλυσης δεδομένων.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, στον καθρέφτη θα εμφανίζονται οι μετρήσεις της πίεσης του αίματος, ο καρδιακός ρυθμός, το βάρος και άλλα σχετικά στοιχεία.

Επίσης ο καθρέφτης θα στέλνει αμέσως τα στοιχεία στον οικογενειακό γιατρό ώστε να διαπιστώνει εκείνος αν υπάρχουν μεταβολές που προκαλούν ανησυχία.

Πολύ εντυπωσιακά θα είναι και τα συστήματα του υπόλοιπου μπάνιου. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να ελέγχει από μακριά (από υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο) την μπανιέρα και να δίνει εντολή να γεμίσει ώστε όταν επιστρέψει σπίτι να απολαύσει αμέσως ένα μπάνιο. Θα μπορεί να δίνει επίσης εντολές για τη θερμοκρασία του νερού στην μπανιέρα, ακόμη και για το αν θα υπάρχουν σαπουνόφουσκες!


πηγη:tovima.gr




Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: