Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Health for All: Ιατρικές ειδήσεις και οι προεκτάσεις τους στη ζωή μας


Το κάπνισμα μολύνει ρούχα και επιφάνειες

Ο καπνός του τσιγάρου αυτών που κάπνισαν, ακόμα και πριν από πολλές μέρες, αφήνει καρκινογόνες τοξίνες πάνω στα ρούχα και τις άλλες επιφάνειες σε ένα δωμάτιο σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Έτσι ακόμη και οι παθητικοί καπνιστές μπορεί να μεταφέρουν και να απορροφήσουν τις ουσίες αυτές, αγγίζοντας αντικείμενα, όπου επικάθισε ο καπνός του τσιγάρου.

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν -για πρώτη φορά- ότι οι καρκινογόνες ουσίες νιτροσαμίνες, που σχετίζονται με τον καπνό, αναμιγνύονται με τη σκόνη και στη συνέχεια προσκολλώνται σε πολλές επιφάνειες και στα δάχτυλά μας.

Τα μικρά παιδιά και τα νήπια είναι πιο πιθανό να τις απορροφήσουν βάζοντας τα χέρια τους στο στόμα ή γλύφοντας μια επιφάνεια αλλά ο κίνδυνος αφορά γενικότερα τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

«Τα ευρήματά μας αυξάνουν την ανησυχία για την έκθεση στα υπολείμματα του καπνού, που έχει αποκληθεί πρόσφατα ‘’κάπνισμα από τρίτο χέρι’’», δήλωσαν οι ερευνητές και πρότειναν καλό καθάρισμα στους χώρους των καπνιζόντων, ώστε να απομακρύνονται οι επιβλαβείς χημικές ουσίες, που αφήνει το τσιγάρο.

Όσοι έχουν ‘’βαρεθεί’’ τη ζωή τους, κινδυνεύουν να πεθάνουν πιο νέοι

Η φράση ‘’βαριέμαι του θανατά’’ αποδεικνύεται τελικά σοφή, αφού μια νέα βρετανική έρευνα αποδεικνύει ότι όσοι βαριούνται τη ζωή τους, είναι πιθανότερο να πεθάνουν πιο νέοι.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι όσοι παραπονιούνται για υπερβολική βαρεμάρα στην προσωπική τους ζωή, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους απολαμβάνουν την ζωή τους.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα περισσότερων από 7.500 δημοσίων υπαλλήλων ηλικίας 35 - 55 ετών για διάστημα 25 ετών. Όσοι δήλωσαν ότι βαριούνταν, ήταν πιθανότερο σε ποσοστό 40% να έχουν πεθάνει έως το τέλος της μελέτης.

Οι βαριεστημένοι είναι επίσης πιο πιθανό να αποκτούν ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, που κόβουν χρόνια ζωής.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου ένα στα δέκα άτομα βαριέται πολύ, ενώ το ποσοστό των γυναικών που βαριούνταν, ήταν υπερδιπλάσιο από αυτό των ανδρών. Οι νεότερης ηλικίας και όσοι είχαν πιο ‘’ταπεινές’’ δουλειές, ήταν επίσης πιο επιρρεπείς στη βαρεμάρα.

Η δυνατή μουσική συνδέεται με έντονους πονοκεφάλους

Αν θέλετε να νιώσετε έναν πονοκέφαλο σα σφυροκόπημα –που δεν το νομίζουμε-, απλά δυναμώστε τη μουσική για 1-2 ώρες.

Μια νέα μελέτη με αντικείμενο τη σχέση μεταξύ των ηλεκτρονικών μέσων και της εκδήλωσης πονοκεφάλων σε εφήβους αποκάλυψε ότι η δυνατή μουσική ήταν ο μόνος σίγουρος νικητής. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα αποδείχτηκε ότι δεν συνδέονται με πονοκεφάλους, όπως δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα που έγινε σε 1.025 εφήβους ηλικίας 13-17 ετών δεν διαπίστωσε κάποια συσχέτιση της χρήσης ηλεκτρονικών παιγνιδιών, κινητών τηλεφώνων ή τηλεόρασης και της εμφάνισης πονοκεφάλων ή ημικρανιών.

Ωστόσο 1 ή 2 ώρες έκθεσης σε δυνατή μουσική καθημερινά συσχετίστηκαν με σφοδρούς πονοκεφάλους.

Τα παιδιά ‘’κολλημένα’’ με την τηλεόραση, το internet και το κινητό


Τα παιδιά ηλικίας 8 – 18 ετών αφιερώνουν κατά μέσο όρο 8 ώρες καθημερινά σε διάφορες μορφές των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Kaiser Family Foundation.

Εκτός από το γεγονός ότι περνούν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, τα παιδιά ολοένα και περισσότερο ξοδεύουν το χρόνο τους στέλνοντας γραπτά μηνύματα και μιλώντας στο κινητό.

Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί σε Αφρική και Αμερική. Το 2005 ο μέσος χρόνος που αφιέρωναν τα παιδιά σε αυτές τις ενασχολήσεις ήταν 2 ώρες λιγότερο, δηλαδή 6 ώρες.

Το στρες προκαλεί πόνους

Το συνεχές στρες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει φυσική δυσανεξία στο στομάχι ή στα έντερα και πόνους στην πλάτη, άσθμα, ερεθισμούς στο δέρμα και πονοκεφάλους σύμφωνα με ανακοίνωση της επαγγελματικής ένωσης Γερμανών ψυχιάτρων.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποια νοσογόνος αιτία για το πρόβλημα, οι ασθενείς θα πρέπει να εντοπίσουν τί είναι αυτό που τους δημιουργεί τόσο έντονη πίεση στην καθημερινότητά τους και τί μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν την κατάσταση. Σε περίπτωση που αυτό από μόνο του δεν μπορεί να βοηθήσει, η ψυχοθεραπεία ίσως είναι μια λύση.

Το στρες μπορεί να είναι η συνέπεια πολλαπλών επαγγελματικών απαιτήσεων ή ρήξεων με συναδέλφους ή προϊσταμένους ή να προέρχεται από προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Στοιχεία καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον ένα στα τρία άτομα έχει επισκεφτεί γιατρό με κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, που οφείλονται σε ψυχοσωματικές παθήσεις.

πηγη:men24.gr



Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: