Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Πανιώνιο


«Δια πυρός και σιδήρου» πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 1-0 του Πανιώνιου, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Πειραιά, μετά απο την σημερινή της νίκη έπιασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, ενώ μείωσε και τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς απο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκο, που θα αντιμετωπίσει σε λίγη ώρα την ΑΕΚ.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς σημείωσε ο Ματ Νταρμπισάιρ με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι στο 7’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερό από το 50’, λόγω αποβολής του Χεσούς Ντάτολο.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, καθώς στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.

Ο πολύ καλός σήμερα, Ραούλ Μπράβο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Καστελιόνε στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία της μπάλας την... σέρβιρε ιδανικά στον Ντάρμπισιρ, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γρήγορο γκολ (προσ)έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Μπάντοβιτς , η οποία στο 36' «φλέρταρε» με το 2-0, ωστόσο το σουτ του Στολτίδη έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Πανιώνιος πήρε τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας για να φέρει και πάλι το σκορ στα ίσα.

Μάλιστα στο 50’ οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Ντατόλο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από μία επιπόλαια ενέργεια (δεν επέτρεψε σε αντίπαλο παίκτη να
εκτελέσει ένα κερδισμένο φάουλ), αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

Μάλιστα ο διαιτητής διέκοψε, για λίγα λεπτά, τον αγώνα, λόγω των αντικειμένων που ρίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες.

Η ομάδα του Μάντζιου όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν ολοένα και πιο απειλητική, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 76ο λεπτό, πάντως, ο Μπόσκο Μπάλαμπαν έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της «ερυθρόλευκης» εστίας.

Εννέα λεπτά αργότερα η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέτυχε το πολυπόθητο γκολ με τον Κούκετς, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ (σωστά όπως φάνηκε από το ριπλέι).

Οι Νεοσμυρνιώτες διαμαρτυρήθηκαν και στο 89', όταν ο Μέλμπεργκ βρήκε τον Γουνδουλάκη μέσα στην περιοχή, όμως ο άσος του Πανιωνίου φάνηκε πως προσπάθησε να εκβιάσει τον διαιτητή.

Στις καθυστερήσεις, οι παίκτες του Πανιώνιου έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως η προβολή του Στολτίδη δεν κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του και ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος.

Κίτρινες: Μπάλαμπαν, Λάτκα, Ντάτολο, Μαρέσκα, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Νικοπολίδης

Κόκκινες: Ντάτολο

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μπεθέρα, Μανιάτης, Ουέλινγκτον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης (66' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (78' Κούκετς), Σιόβας (46' Μπουβάλ), Νικολάου.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μαρέσκα (53' Λεονάρντο), Ραούλ Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντούντου (67' Λεντέσμα), Τοροσίδης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ (46' Ντιόγκο).

πηγη:zougla.gr





Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: