Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ηχηρό «Nο» των Ιταλών, βαριά ήττα για τον Ρέντσι

 
Μία νίκη με πολλούς «πατέρες» και μόνο έναν ηττημένο... Πανωλεθρία για τον Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα-παγίδα που έστησε στον εαυτό του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.
Το τελικό αποτέλεσμα προβλέπεται να διαμορφωθεί υπέρ του «όχι» κοντά στο 60%  -ήττα ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεψαν τα exit poll. Ο ίδιος εμφανίστηκε στο Παλάτσo Κίτζι και ανακοίνωσε την παραίτησή του, προς ικανοποίηση της αντιπολίτευσης.


Αξιοσμείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεση αντίδραση τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαβανομένων του Βερολίνου και του Παρισιού. Η όποια αντίδραση από την πλευρά της ΕΕ αναμένεται το πρωί.

Με ενσωματωμένο το 86% των εκλογικών τμημάτων το «όχι» βρίσκεται μπροστά με 59,6% έναντι του 40,4% του «ναι».

Μετά την ψηφοφορία ο εκλογικός χάρτης της Ιταλίας διαμορφώνεται ως εξής (παράσινο=ναι, κόκκινο=όχι):


 

Περίπου μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης και ενώ το «όχι» είχε καλπάσει, ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο Παλάτσο Κίτζι, παραδέχτηκε την ήττα του, είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ανακοίνωσε ότι το απόγευμα θα παρουσιαστεί ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του.

SHARE THIS

0 σχόλια: