Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γιατί αγαπώ τον καφέ; Υπάρχουν 4 σημαντικοί λόγοι



Ως πιστοί ακόλουθοί του, όπως άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες, που εκτιμούν τη γεύση του, τις ιδιότητές του και φυσικά τη ζεστασιά της συντροφικότητάς του, του αφιερώνουμε το ακόλουθο άρθρο και παρουσιάζουμε τους 4 σημαντικούς λόγους που τον αγαπάμε.


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσουμε σε διακρίσεις και είδη καφέ, καθώς ο καφές για τον καθέναν είναι ένας, και ειλικρινά δεν τίθεται κανένα θέμα ανταγωνισμού για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο ωφελιμότερος, ή όλα αυτά μαζί. Μία κούπα ή ένα καλαμάκι, όλους μας ενώνουν!

Πάμε, λοιπόν, για μια ερωτική εξομολόγηση στην αυτού εξοχότητα, τον καφέ.

Είναι ο πιο όμορφος σύντροφος

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε ξυπνάς το πρωί μόνος, είτε έχεις εξεταστική, είτε περπατάς στους τρελούς ρυθμούς της πόλης αλλάζοντας γραμμές και μετρό, είτε οδηγείς (θα σε μαλώσω), είτε κάνεις το οτιδήποτε, ξέρεις πολύ καλά πως έχεις δίπλα σου έναν πιστό σύντροφο.

Στην πρώτη του γουλιά σε ανακουφίζει και ό,τι κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις, κάθε σταγόνα καφέ που πέφτει στο στόμα σου έχει την ιδιότητα ή το χάρισμα να σου προσφέρει μια στιγμή απόλαυσης. Δεν θα ήταν λίγες οι φορές, που έφτιαξες έναν καφέ, έτσι για τη συντροφιά, όταν βρέθηκες μόνος στο σπίτι, ίσως κάποιον φθινοπωρινό μήνα, αφήνοντας τους δείκτες του ρολογιού να περνούν και τις σκέψεις να τρέχουν.

Ο σύντροφός σου στις μεγαλύτερες μοναξιές ήταν εκεί, όπως επίσης και στις καλύτερες στιγμές κοινωνικοποίησής σου, σε ένα τραπέζι γεμάτο φίλους, γνωστούς ή και αγνώστους. Ένας καφές-σύντροφος και συνοδοιπόρος στην καθημερινότητά σου, δεν θα μπορούσε να μην είναι αξιαγάπητος και απαραίτητος.

Σε κάνει να λες "καλημέρα"

Όταν τα ξυπνητήρια χτυπούν και τα τηλέφωνα σπάζουν από την εκσφενδόνιση που ακολουθεί, ενώ εσύ ακόμη δεν έχεις καταφέρει να πεις τη λέξη "καλημέρα", το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε ένας γλυκός (μέτριος, σκέτος, πες το όπως θες) καφές θα χαΐδέψει τον ουρανίσκο σου.

Όλες οι κινήσεις μετά το υποτιθέμενο ξύπνημα και πριν το καφέ, γίνονται συνήθως μηχανικά (πλύσιμο προσώπου, βούρτσισμα δοντιών, ντύσιμο). Ό,τι και αν σου πει ο οποιοσδήποτε εκείνη τη στιγμή, εσύ απλά θα ανταποκριθείς με κάποιον άναρθρο φθόγγο ή ένα απλό μούγκρισμα, ως ένδειξη μιας τυπικής επικοινωνίας.

Οι λέξεις θα αρχίσουν να μπαίνουν στη σειρά δημιουργώντας προτάσεις, μόνο μετά την πρώτη γουλιά του καφέ. Και αυτό δεν είναι ψέμα. Ο καφές σε κάνει να λες "καλημέρα" και ενισχύει λίγο τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Είναι το κίνητρο για να βγεις από το σπίτι

Πέρα από την επιθυμία σου να πιεις έναν καφέ με τον φίλο σου, η δεύτερη σκέψη που σε ωθεί να πεις το "ναι" είναι η γεύση του καφέ. Πόσες φορές είπες: "Θα τον έπινα τώρα;" (τον καφέ, ντε!).

Ο καφές έχει τη δυναμική να σε βγάζει από το σπίτι. Είναι κάποιες φορές, ο απόλυτος κριτής. Γενικά έχει τη δυναμική να σε τραβάει κοντά του. Και όταν φτάσεις στο πλάι του, θα απολαύσεις και την τελευταία του γουλιά από το ποτήρι. Εκπτώσεις εκεί δεν έχει.

Για παράδειγμα, ενώ την τελευταία μπουκιά από το πιάτο σου, θα την άφηνες για χάρη μιας υποχρέωσης, ή ενός ξαφνικού τηλεφωνήματος, στον καφέ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αντιθέτως οι συνήθεις προτάσεις είναι οι εξής: "θα πιω πρώτα τον καφέ μου και θα έρθω, ή κάτσε να πιούμε τον καφέ και φεύγουμε μετά".

Άρα, διορθώνουμε: είναι το κίνητρο για να βγεις από το σπίτι ή να μείνεις εκεί ακριβώς που βρίσκεσαι -έστω, λίγο ακόμα. Μέχρι να τον τελειώσεις.

Να φτιάξω έναν καφέ;

Στο άκουσμα αυτής της ερώτησης όλα τελειώνουν ή όλα αρχίζουν. Έχεις τσακωθεί, έχεις στεναχωρηθεί, έχεις χωρίσει, έχεις τις μαύρες σου ή τις καλές σου, νιώθεις άγχος ή είσαι καλά. Σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχει ο φίλος, η μαμά, ο συγγενής, η αδερφή, που θα σου πει: "Να φτιάξω έναν καφέ, να μου τα πεις;".

Και εκεί είναι που ξεκινάνε όλα. Από τις πιο όμορφες και δημιουργικές συζητήσεις, μέχρι τους πιο πικραμένους και με δάκρυα διαλόγους. Ο καφές είτε είναι της παρηγοριάς είτε της εμψύχωσης, είναι ο αγαπημένος μας καφές. Και είναι πάντα εκεί.

Άσε, δε που όσο και αν απέχουμε από τις προκαταλήψεις και λίγο πολύ θεωρούμε "παπάτζες" τα συναφή με τις προβλέψεις, όταν βρούμε τη "γιαγιά-γάτα" στο χωριό, όλο και κάτι θα μας μουρμουρίσει και μας θα πείσει να μας τον διαβάσει... Και θα έχει πλάκα. Γιατί είναι κι αυτή μια αφορμή για... ΚΑΦΕ!







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: