Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Έγκαυμα από τον ήλιο; Δες πώς να φροντίσεις το δέρμα σου στο σπίτι!



Βάζεις αντηλιακό κάθε φορά που πηγαίνεις για μπάνιο; Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μόνο το 29% των γυναικών βάζουν αντηλιακό, πριν την έκθεσή τους στον ήλιο. Είσαι μέσα σε αυτό το ποσοστό; Μάλλον όχι, για να άνοιξες αυτό το άρθρο!

Πήγες χθες για μπάνιο και γύρισες κατακόκκινη. Σήμερα, δεν μπορείς να φορέσεις ούτε τη μπλούζα σου, γιατί ο,τιδήποτε ακουμπάει πάνω στο δέρμα σου, σε ενοχλεί. Υπάρχει λύση και είναι στο σπίτι σου! Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να ανακουφιστείς από το επώδυνο κάψιμο!


- Πάρε μία ασπιρίνη! Κι όμως, καλά διάβασες! Η ασπιρίνη θα εξολοθρεύσει το κάψιμο, θα σε ηρεμήσει από την ενόχληση που νιώθεις στο δέρμα σου εξαιτίας του εγκαύματος και θα βοηθήσει το δέρμα σου να επανέλθει σταδιακά στο κανονικό του χρώμα. Το ευαίσθητο δέρμα σου θα ανακουφιστεί με μία ασπιρίνη. Το ίδιο και το κεφάλι σου, ύστερα από την πολύωρη έκθεσή σου κάτω από τον ήλιο.

- Ήξερες ότι η πατάτα μπορεί να ηρεμήσει το καμμένο δέρμα σου και να το επαναφέρει στη φυσιολογική του μορφή και χρώμα; Κόψε την πατάτα σε φέτες και άπλωσέ τες επάνω στην ερεθισμένη περιοχή. Η δροσιά της πατάτας και η υγρασία της, θα τραβήξει τη θερμότητα από το δέρμα σου και θα το ανακουφίσει. Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία, μέχρι να δεις το κοκκίνισμα να υποχωρεί. Μπορείς εναλλακτικά να πολτοποιήσεις τις πατάτες και να προσθέσεις λίγο παγωμένο νερό, για να δροσίσει ακόμα περισσότερο το ταλαιπωρημένο δέρμα σου. Άφησε το επάνω στο δέρμα σου, μέχρι να τραβήξει όλη την υγρασία κι επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται.

- Το κόλπο με το γιαούρτι το ξέρεις! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα γιαουρτιού (αν είναι 2% είναι το ιδανικό) επάνω στο κάψιμο και άφησέ το περίπου 15 λεπτά. Αν δεν έχεις γιαούρτι, βάλε επάνω στο δέρμα σου κομπρέσες με γάλα. Ειδικά για το κάψιμο στο πρόσωπο είναι μια πολύ καλή λύση!

- Πριν ξαναβγεις στον ήλιο και πριν βάλεις το αντηλιακό σου, φάε ένα ρόδι! Το φρούτο αυτό δημιουργεί μια φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Φυσικά δεν αντικαθιστά το αντηλιακό! Είναι απλά μια έξτρα βοήθεια!

- Πάρε τα πράσινα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, αυτά που χρησιμοποιείς και στις σαλάτες σου και βάλτα σε βραστο νερό! Περίμενε μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και μέχρι το νερό να αποκτήσει ένα πράσινο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, στράγγιξέ το και βάλε το χυμό σου στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, χρησιμοποίησέ το για να ανακουφίσεις το ερεθισμένο σου δέρμα. Βάλε επάνω στο κάψιμο κομπρέσες, που έχεις πρώτα βουτήξει στον πράσινο χυμό σου.

Μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα σου και να επανέλθει στα φυσιολογικά του, απέφυγε την έκθεση στον ήλιο. Και την επόμενη φορά να μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου!






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: