Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Economist: To μέλλον της ΕΕ στα χέρια της Ελλάδας



Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου εξακολουθεί να μονοπωλεί η ελληνική κρίση. “Το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια της Ελλάδας” είναι ο γλαφυρός τίτλος στο εξώφυλλο του Economist, με φωτογραφία έναν αρχαίο δισκοβόλο που κρατά στα χέρια του ένα νόμισμα ευρώ.


Στο Editorial που το συνοδεύει αναφέρεται πως “η ΕΕ δεν έχει ξαναδεί γεγονότα όπως αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες οκτώ ημέρες στην Ελλάδα. Κλειστές τράπεζες, ελέγχους κεφαλαίων, την πρώτη στάση πληρωμών αναπτυγμένης χώρας προς το ΔΝΤ, την κατάρρευση ενός προγράμματος 'διάσωσης' ύψους πολλών δισεκατομμυρίων, ένα δημοψήφισμα που μπορεί να οδηγήσει στην έξωση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, την εξαθλίωση των Ελλήνων”.

Αν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο μεγάλο, όλες αυτές οι έκτακτες σύνοδοι κορυφής και οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής, θα εκλαμβάνονταν ως φάρσα, προστίθεται. Όμως πρόκειται για μία τραγωδία, όπου μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – που όλες οι πλευρές λένε πως απεύχονται – μοιάζει όλο και πιο πιθανή, σημειώνουν οι συντάκτες.

Το χάος που έχει δημιουργηθεί είναι απόδειξη πως μία έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί τα κέρδη από την στάση πληρωμών θα ξεπεραστούν από την πολιτική και οικονομική αστάθεια, αλλά και γιατί για την υπόλοιπη Ευρώπη, ένα Grexit θα σημάνει πολλούς κινδύνους στην νοτιοδυτική πτυχή της.

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι δείχνουν λιγότερο ανήσυχοι, αφού θεωρούν πως η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση και ότι χωρίς αυτήν, το ευρώ θα είναι πιο σταθερό. Αυτό όμως είναι δυστυχώς λάθος, προσθέτει, αφού το ευρώ θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

Αν το ευρώ δεν αντιμετωπίσει την ανάγκη για αναμόρφωση, τότε αυτή η κρίση ή η επόμενη θα φέρει περισσότερες “Ελλάδες”, περισσότερες αποτυχίες και εβδομάδες αγωνίας. Σταδιακά, αυτό θα καταστρέψει το ευρώ και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: