Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κυτταρίτιδα: Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καταπολέμησή της!



Η κυτταρίτιδα, ή αλλιώς η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» είναι ένα από τα γυναικεία ζητήματα που δεν κάνει διακρίσεις στην ηλικία.


«Πλήττει» κυρίως το γυναικείο φύλο, και όσο εύκολα μπορεί να εμφανιστεί στην επιδερμίδα σου, άλλο τόσο δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί από αυτή.

Αποτελεί έναν από τους γυναικείους «εφιάλτες», και οι συνήθεις αιτίες εμφάνισής της είναι: η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι ορμονικές διαταραχές, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, η δυσκοιλιότητα και η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος.

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποιες είναι οι κυριότερες τροφές- «σύμμαχοί» σου στην καταπολέμηση στης κυτταρίτιδας και προσπάθησε να τις εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

1. Το μπρόκολο
Αποτελεί πηγή άλφα λιποϊκού οξέος, το οποίο εμποδίζει την σκλήρυνση του κολλαγόνου, που είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία του δέρματος.
2. Τα πορτοκάλια
Επειδή είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, και περιέχουν και βιοφλαβονοειδή, επιτυγχάνουν την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, κι ενδυναμώνουν και τα τριχοειδή αγγεία.
3. Τα σπαράγγια
Συγκρατούν την πίεση του αίματος ενισχύοντας τις φλέβες και τις αρτηρίες. Το φολικό οξύ που περιέχουν, έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, γεγονός που συμβάλλει στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό. Ως γνωστόν, το στρες συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, και οδηγεί έτσι στη δημιουργία κυτταρίτιδας.
4. Ο ανανάς
Μιας κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθά στην καταπολέμηση των κατακρατήσεων κι έχει παράλληλα και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
5. Ο σολωμός
Επειδή περιέχει Ω3 λιπαρά ενισχύει το δέρμα. Τα Ω3 λιπαρά περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενδυναμώνοντάς το και ενισχύοντας επίσης και το λεμφικό σύστημα, καθιστώντας τα έτσι ως την ιδανική άμυνα εναντίον της κυτταρίτιδας.
6. Το αβοκάντο
Τα λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

7. Τα μούρα
Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου, τα οποία με τη σειρά τους διατηρούν το δέρμα νεανικό. Ταυτόχρονα είναι μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις τοξίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη συσσώρευση της κυτταρίτιδας.
8. Το πεπόνι
Επειδή στη σύστασή του περιέχεται μεγάλη ποσότητα νερού βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες κι έχει λίγες θερμίδες.
9. Τα φασολάκια
Λόγω του ότι έχουν λίγες θερμίδες, και παράλληλα υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνη συντελούν πολύ στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
10. Οι μπανάνες
Το κάλιο που περιέχουν συντελεί στη μείωση της ανεπιθύμητης κυτταρίτιδας. Για την ακρίβεια, μειώνει την κατακράτηση υγρών και στηρίζει την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος ώστε να καθαρίζει ο οργανισμός από περιττά στοιχεία.
11. Το νερό

Καθώς έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα και συντελεί και στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιές δέρμα. Συγκεκριμένα η κατανάλωση νερού καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιώσει την εμφάνιση των προβληματικών περιοχών.

12. To πράσινο τσάι και ο καφές
Επειδή περιέχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης, τα οποία συνεισφέρουν στην καύση του λίπους.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: