Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μεγαλώνοντας παιδιά που δεν είναι αχάριστα



Είναι δύσκολο να διδάξεις σε ένα παιδί την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη που χρειάζεται να δείξει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Μερικά παιδιά το έχουν πραγματικά μέσα τους και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά.

Τι γίνεται όμως με αυτά που δεν το έχουν; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό;

Να είμαστε το πρότυπο τους.

Εξωτερικεύστε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Πείτε τους εκφράσεις όπως “Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθες στη ζωή μου.” “Είναι τόσο ωραίο που έχουμε καλούς φίλους.” “Ο μπαμπάς σας είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου”. «Είμαι τόσο ευγνώμων που πέρασα την ημέρα μου μαζί σου.”

Δώστε σημασία στα απλά πράγματα.

Βοηθήστε τα παιδιά να αρχίσουν να παρατηρούν τα μικρά πράγματα στη ζωή. Δεν έχουν πάντα ενδιαφέρον τα φανταχτερά πράγματα. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό απο όλα. Βοηθήστε τα παιδιά να κάνουν όνειρά.

Μιλήστε για τον κόσμο.

Συζήτηστε για το τι είναι σημαντικό για τα παιδιά σας. Βοηθήστε τους να δουν τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Μιλήστε για την βροχή, για το φαγητό, για τα λουλούδια, για την θάλασσα. Βοηθήστε τα να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα οπως φαίνονται και ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε και δεν ζηλεύουμε αυτό που έχουν άλλοι.

Διδάξτε τα με πράξεις.

Το να λέμε ευχαριστώ είναι μια χαρά. Σε αυτή την τρελή περιόδο που διανύουμε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ελάχιστη προσωπική σχέση που αναπτύσουμε με πραγματικούς ανθρώπους, είναι σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά να λένε ευχαριστώ με πράξεις. Πείτε τους να φτιάξουν μια ευχαριστήρια κάρτα με μια ζωγραφιά για να ευχαριστήσουν την γιαγιά και τον παππού. Ψήστε κουλουράκια για τον φύλακα του σχολείου.

Βοηθήστε τα να καταλάβουν.

Πείτε στα παιδιά να ζωγραφίσουν εικόνες πραγμάτων που τα κάνουν να νιώθουν ευγνωμοσύνη. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσουν να σκέφτονται τι σημαίνει να είναι ευγνώμονες. Ρωτήστε το παιδί σας για ποιό πράγμα είναι ευγνώμων σήμερα;

Μοιραστείτε τα δικά σας συναισθήματα.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: