Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ρώσοι αγοράζουν Porsche για να σώσουν τις οικονομίες τους



Θέλουν να ξοδέψουν τα ρούβλια τους επειδή νιώθουν να απειλούνται όχι μόνο από την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά και από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό


Οι Ρώσοι αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα της Porsche και της Lexus για να προστατευτούν από τη βουτιά του ρουβλίου που εξανεμίζει τις αποταμιεύσεις τους.

Καθώς από το επόμενο έτος οι τιμές των οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν λόγω της ισοτιμίας του ρουβλίου με άλλα νομίσματα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Porsche, όπως είναι οι Cayenne, αυξήθηκαν 55% σύμφωνα με στοιχεία του Νοεμβρίου.

 Οι πωλήσεις των Lexus την αντίστοιχη αυτή περίοδο αυξήθηκαν 63%. 

Είναι ενδεικτικό ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτων Lexus στη Ρωσία χρειάστηκε να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να καλυφθεί η επισκεψιμότητα υποψήφιων αγοραστών, η οποία έχει αυξηθεί κατά 30%, όπως ανέφερε η μητρική εταιρεία της Lexus, Toyota Motor Corp. 

Ακριβά αυτοκίνητα δεν ζητούν όμως μόνο οι πλούσιοι. Ρώσοι από διάφορα κοινωνικά στρώματα αναζητούν τρόπους να αλλάξουν τα ρούβλια τους καθώς το εθνικό νόμισμα της χώρας έχει υποχωρήσει πάνω από 20% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του Νοεμβρίου.

«Τα αυτοκίνητα, χωρίς να έχει σημασία αν πρόκειται για φθηνές ή ακριβές μάρκες, πωλούνται σαν ζεστά κουλούρια το τελευταίο διάστημα» ανέφερε η Τατιάνα Λουκοβέτσκαϊα, διευθύνουσα σύμβουλος της Rolf Group, μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία. «Δεν μπορούμε να θυμηθούμε να έχει σημειωθεί ανάλογη έκρηξη ζήτησης στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες» προσθέτει.

Οι Ρώσοι θέλουν να ξοδέψουν ρούβλια επειδή νιώθουν να απειλούνται όχι μόνο από την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά και από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό. 

Ενα εκατομμύριο ρούβλια αντιστοιχεί πλέον σε 18.600 δολάρια, ενώ στις αρχές του Νοεμβρίου αντιστοιχούσε σε 23.250 δολάρια. Τα αυτοκίνητα θεωρούνται καλές αγορές επειδή οι τιμές τους αυξήθηκαν μόνο από 5% έως 7% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Rolf Group. Ο πληθωρισμός στη Ρωσία τρέχει πλέον με 9,1%.

Ο Αλεξέι, που εργάζεται σε μια από τις μεγάλες ρωσικές τράπεζες και αρνήθηκε να πει το επίθετό του, αγόρασε τον Νοέμβριο ένα Audi Α7. Με την υποχώρηση του ρουβλίου πλήρωσε ποσό που αντιστοιχεί σε 40.000 δολάρια λιγότερα από ό,τι θα πλήρωνε με τις νέες συνθήκες.

«Σε καιρούς κρίσης, πολλοί βλέπουν τα αυτοκίνητα ως επένδυση» λέει ο Αντρέι Ροντιόνοφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes-Benz στη Ρωσία. Οι αυξήσεις τιμών στα αυτοκίνητα θα είναι «αναπόφευκτες» του χρόνου, λέει η Λουκοβέτσκαϊα, καθώς οι αντιπροσωπείες θα πρέπει να βγάζουν κέρδος. 

Ακόμη και ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν οχήματα στη Ρωσία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εισαγόμενα ανταλλακτικά, προσέθεσε.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: