Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Παστίτσιο



Ένα κομμάτι ζεστό και λαχταριστό παστίτσιο αποτελεί ένα μικρό, γευστικό παράδεισο για κάθε σπίτι! Οπότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να το φτιάξεις μόνος, -η σου. Και μάλιστα με σπιτική μπεσαμέλ…


Υλικά

500 γραμμ. μακαρόνια Νο2
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ.ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμ.τριμμένο κεφαλοτύρι
Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα
80 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
⅓ κουταλάκι μπαχάρι
Διαδικασία

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια (όση ώρα προτείνει το πακέτο, περίπου 13 λεπτά). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον κιμά: σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να σοταριστεί ομοιόμορφα.

Αφού σοταριστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νερό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Αν τελειώνουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε το ασπράδι από το ένα αυγό στα μακαρόνια και το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, το μισό από αυτό που μας έχει περισσέψει και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ένα αυγό, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τον κιμά στα μακαρόνια, που έχουμε στρώσει στο ταψί, και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε να καλύψει τα μακαρόνια και πουδράρουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και με μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου από πάνω πάρει χρυσαφί χρώμα η κρέμα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: