Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα



Σήμερα Πέμπτη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Οικονομικών, να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις.


Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης στη Βουλή - χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο "τάχιστα" - είχαν ουσιαστικά προανήγγειλει, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες της Χ. Τρικούπη.

Επιπλέον, στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε συζήτηση για θέματα της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα συζητηθεί σε άλλη συνάντηση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και ομαδικών απολύσεων.

Ευ. Βενιζέλος

http://admin.nooz.gr/Uploads/venizelos22101401.jpg«Τάχιστα» θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την αξιολόγηση της τρόικας, όσο και για το συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο.

«Απαιτείται συναίνεση, ενότητα και υπευθυνότητα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς και σίγουρα μέχρι το Φεβρουάριο μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα» είπε και συμπλήρωσε: «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και προσεκτικοί».

Πρόσθεσε ότι για την πορεία που έχει ήδη χαράξει η κυβέρνηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση δεν υπάρχει σχέδιο Β, συμπληρώνοντας ότι όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα τινάξει τα πράγματα στον αέρα η τρόικα. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου».

Πιέζει η τρόικα

Πίεση προτού φτάσει στην Αθήνα ασκεί η τρόικα, καθώς σύμφωνα με το Mega, πηγές από των δανειστών αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έλευσης των εκπροσώπων στην Αθήνα, καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος στα ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν στην τελική φάση της αξιολόγησης.

Υπό αυτή την έννοια δεν θα είναι δυνατή η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στις 15 ημέρες που διαρκεί συνήθως η αποστολή.

Οι δανειστές διαμηνύουν στην κυβέρνηση να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα για να έρθει η τρόικα στην Αθήνα και τονίζουν πως είναι δύσκολο να ξεκινήσει η όποια διαπραγμάτευση εάν υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, πηγές της τρόικας αναφέρουν ότι δεν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση μετάθεση της συζήτησης για το θέμα.

Αναμένουν πρόοδο στα θέματα των ρυθμίσεων των οφειλών, των "κόκκινων" δανείων, του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο –όπου επικαλούνται και την ενδοκυβερνητική κόντρα–, αλλά και των εργασιακών με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Σαμαράς και Βενιζέλος επιθυμούν να αφήσουν εκτός διαπραγμάτευσης το εργασιακό και το ασφαλιστικό.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: