Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

GP San Marino - RACE: Η μεγάλη φιέστα του Rossi!



Aργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, όπως είχε πει κι ο ίδιος. Ο Valentino Rossi διανύει δεύτερη νεότητα και το αποδεικνύει με τις φετινές του εμφανίσεις.

Στο Misano, μέσα στο σπίτι του, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, εκεί όπου έχει βρεθεί συνολικά 107 φορές στις σχεδόν δύο δεκαετίες που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών (MotoGP)...


Σε έναν αγώνα συναρπαστικό στους πρώτους γύρους, ο 35χρονος 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε ότι ήταν έτοιμος για την πρώτη του φετινή νίκη και την πρώτη του νίκη επί ιταλικού εδάφους μετά από πέντε χρόνια (Misano, 2009).

Ο Lorenzo πήρε την εκκίνηση, με τους Rossi - Marquez να ακολουθούν κατά πόδας και σχεδόν αμέσως να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Ήταν ξεκάθαρο ότι νίκη θα κρινόταν μεταξύ τους.

Οι πρώτοι γύροι ήταν όλα τα λεφτά με τους Marquez - Rossi να πρωταγωνιστούν σε απίστευτες μάχες και να εναλλάσσονται στη δεύτερη θέση. Ο μικρός έπαιζε ως συνήθως φουλ επίθεση, αλλά η... παλιά καραβάνα είχε έτοιμες τις απαντήσεις και πλήρωνε με το ίδιο νόμισμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Lorenzo, που είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει τη σκληρή εμπρός γόμα της Bridgestone -επιλογή την οποία χαρακτήρισε λάθος μετά το τέλος του αγώνα-, δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τη μάχη των δύο που σαν αφηνιασμένοι τον πέρασαν στον 3ο γύρο και άρχισαν σιγά σιγά να ανοίγουν διαφορά. Στον 7ο γύρο βρισκόταν κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω τους, χάνοντας διαρκώς κάποια δεκατάκια.

Στον 9ο γύρο ήρθε η στιγμή που έκρινε και τον αγώνα. Με τον Rossi να οδηγεί την κούρσα, ο Marquez πίεζε για να μπορέσει να τον περάσει. Εκεί κάπου ήρθε και το λάθος. Μπαίνοντας σε μια στροφή, έχασε το μπροστινό και έπεσε. Η μοτοσυκλέτα έσβησε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχασε πολύ χρόνο μέχρι να επιστρέψει στον αγώνα.

Το κοινό στην εξέδρα βλέποντας αυτήν την εξέλιξη ξεσηκώθηκε και πλέον ο VR46 βρισκόταν μπροστά στην 81η νίκη του στην κορυφαία κατηγορία. Είχε μπροστά του 18 γύρους που έπρεπε να κρατήσει την αυτοσυγκέντρωσή του και να μην επιτρέψει στον Lorenzo, που είχε μείνει 2,5" πίσω, να πλησιάσει, όπως και συνέβη.

Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον μεγάλο Valentino Rossi, τον ζωντανό θρύλο του σπορ, να πρωταγωνιστεί σε μια ανεπανάληπτη φιέστα που έστησαν οι χιλιάδες συμπατριώτες του για να πανηγυρίσουν τη νίκη του.

«Στο βάθρο», θα πει αργότερα στους δημοσιογράφους, «αισθανόμουν σαν τον Παπά στην πλατεία του Άγιου Πέτρου». Σημειώστε δε ότι ο Rossi έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία των MotoGP που ξεπερνά τους 5.000 βαθμούς.

Στα 35 του, με 19 χρόνια καριέρας στην πλάτη του, ο VR46, συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς και να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Τέτοια καθολική αποδοχή από το κοινό ελάχιστοι αθλητές έχουν δεχθεί στην καριέρα τους.

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, μπορεί να εμφανίστηκαν νέα φιντάνια στο χώρο, αλλά ο Valentino Rossi είναι εκεί, αποτελώντας τη σταθερή αξία του σπορ. Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε και να διασκεδάσει με την ψυχή του, να δώσει μάχες, να παλέψει, ακόμα και να αλλάξει στυλ οδήγησης για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa που για μεγάλο διάστημα έδωσε μάχες με τις Ducati των Andrea Dovizioso - Andrea iannone καταφέρνοντας στο τέλος να επικρατήσει. Ο Pol Epsargaro τερμάτισε στην έκτη θέση, με τον Smith να είναι έβδομος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Βautista, Crutchlow και Hernandez. Ο Marc Marquez κατάφερε να βαθμολογηθεί τερματίζοντας στην 15η θέση, καταχειροκροτούμενος από τους ανθρώπους της Repsol Honda για το πείσμα και την υπερπροσπάθειά του.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Yamaha η οποία μάλιστα είδε τους αναβάτες της να κάνουν το 1-2.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 26-28/9 με τον αγώνα του Aragon.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: