Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μαριέττα Φαφούτη: «Ο ρατσισμός είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στην κοινωνία μας σήμερα»



Η Μαριέττα έχει το ξεχωριστό ταλέντο να μετατρέπει κάθε live της στο πιο κεφάτο party που μπορεί να βρεθεί κάποιος εισπράττοντας γερές δόσεις αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας από το πιο γλυκό χαμόγελο της ελληνικής μουσικής. Τη μουσική της Μαριέττας εκτός από τη δισκογραφία τη συναντάμε σε διαφημίσεις, θεατρικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ την ίδια θα τη συναντήσουμε live στη σκηνή στον Κήπο του Μεγάρου στις 18/09.


Mαριέττα στις 18 Σεπτεμβρίου μας δίνεις ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου. Mίλησέ μας για αυτή τη live εμφάνισή σου.
"Είναι η δεύτερη χρονιά που θα εμφανιστούμε στον Κήπο του Μεγάρου και η χαρά μας δεν περιγράφεται. Εκτός του ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, ο κόσμος εκεί έρχεται με ολάνοιχτη την καρδιά του για να περάσει μια υπέροχη βραδιά κάτω από τα αστέρια. Παράλληλα έχουμε και μεγάλη ανυπομονησία γιατί πρόκειται να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στο κοινό ολοκαίνουρια κομμάτια από τον 3 ακυκλοφόρητο δίσκο."

Σε τι mood σε πετυχαίνουμε αυτό τον καιρό, νιώθεις ανανεωμένη έπειτα από το τέλος του φετινού καλοκαιριού;
"Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που έκανα τόσο καιρό και τόσο όμορφες διακοπές. Εκμεταλλευτήκαμε τα live εκτός Αθηνών με τη μπάντα και τις παρέες μας και κάναμε τις διακοπές μας στα μέρη που παίζαμε. Και μετά κάναμε διακοπές σε σπίτια φίλων όπου μέναμε 10 άτομα μαζί. Ακούγεται στριμωγμένο όλο αυτό, αλλά ήταν όλη η χαρά μαζεμένη μαζί. Οπότε είμαι πιο ανανεωμένη από ποτέ."

Είσαι ένας χαμογελαστός και αισιόδοξος άνθρωπος και βγαίνει αυτό προς το έξω, ενώ τα συναισθήματα αυτά τα μεταδίδεις και στο κοινό που σε παρακολουθεί. Ωστόσο, δεν μπορεί να μην έχεις και τις «στιγμές» σου όπως ο καθένας. Τότε η Μαριέττα πώς αντιδρά;
"Φυσικά και έχω και τις μαύρες μου και γίνομαι και γκρινιάρα και αγχώδης και εκνευριστική, και στενοχωριέμαι για ανούσιους λόγους, αλλά πάντα στο τέλος της ημέρας ξέρω πως όλα αυτά είναι τόσο ασήμαντα και το μόνο που έχει σημασία είναι να έχουμε την υγεία μας μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Και όλα ομορφαίνουν μεμιάς."

Όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση γύρω σου και γύρω μας πώς την αντιμετωπίζεις, πιστεύεις ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα;
"Είμαι από φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε πιστεύω πάντα στη βελτίωση και την έλξη του καλού. Αισθάνομαι πως μόνο με τη θετική σκέψη μπορούμε να πάρουμε δύναμη και να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα τόσα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Και το παν είναι να μην μένουμε στα λόγια, αλλά να αναλαμβάνουμε δράση. Είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο πια να προσφέρεις βοήθεια στον συνάνθρωπό σου. Από το να του προσφέρεις ένα πιάτο φαΐ, μέχρι να στηρίξεις τη δράση τόσων ομάδων και οργανώσεων που υπάρχουν τριγύρω μας. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη και η ελπίδα μας.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σου «ρίξει» τη διάθεση;
"Η ρατσιστική συμπεριφορά. Όχι μόνο μου ρίχνει τη διάθεση. Με κάνει να αισθάνομαι φόβο και βαθιά απέχθεια. Ο ρατσισμός είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στην κοινωνία μας σήμερα."

Έχεις γράψει μουσική για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ... Για ποιο από όλα αυτά απολαμβάνεις να γράφεις περισσότερο;
"Απολαμβάνω πάντα να φτιάχνω μουσική για όποια χρήση και αν προορίζεται και βάζω πάντα όλη μου την αγάπη. Απλά στη μεν δισκογραφία είμαι ελεύθερη να γράψω ό,τι θέλω, στη δε μουσική για εικόνα (είτε είναι διαφήμιση, είτε θέατρο, είτε κινηματογράφος) υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σύμφωνα με το σενάριο ή το μοντάζ που με βάζουν στη διαδικασία να γράφω μουσική που δεν θα έγραφα υπό άλλες συνθήκες και να ανακαλύπτω πράγματα μέσα μου που θα έμεναν για πάντα κρυμμένα. Και αυτό είναι τεράστιο δώρο για μένα."

Ειδικά τα διαφημιστικά spots που συνοδεύονται από μουσική δική σου είναι πολλά και μάλιστα έχεις κερδίσει και δύο βραβεία Ερμής. Το θεωρούσες αναμενόμενο;
"Φυσικά και όχι και σίγουρα ήταν μεγάλη η τιμή. Αυτό που με έκανε πιο χαρούμενη όμως ήταν το γεγονός ότι αυτά τα βραβεία δεν ήταν μόνο δικά μου αλλά και της ομάδας στην οποία ανήκω, στην ομάδα της Musou, μιας ομάδας που μου έχει χαρίσει αμέτρητες αξέχαστες μουσικές στιγμές."



Είσαι στο χώρο της διαφήμισης και στο χώρο της μουσικής. Αν διάλεγες ένα από τα δυο ποιο θα ήταν αυτό;
"Της διαφήμισης γιατί και θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ και να επιβιώνω οικονομικά."

Μαριέττα, ποιο άλλο ταλέντο θα ήθελες να έχεις και γιατί;
"Θα ήθελα να μπορώ να ράβω ρούχα και να είμαι καταπληκτική κομμώτρια."

Όταν ήσουν μικρή τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Και τώρα που έχεις μεγαλώσει είσαι ικανοποιημένη από τον εαυτό σου;
"Έχω την εντύπωση πως ήθελα να γίνω μπαλαρίνα. Τώρα που έχω μεγαλώσει θα ήμουν αχάριστη να μην ήμουν ικανοποιημένη με αυτά που κάνω. Μετά από επτά χρόνια όπου εργαζόμουν ως κειμενογράφος, επιτέλους μπορώ και ζω από τη μουσική μου. Βέβαια μη γίνει κανένα μπέρδεμα και νομίζει κανείς ότι ζω από τη δισκογραφία. Από τον τομέα δισκογραφία και live είναι σχεδόν αδύνατο να μπορεί κάποιος να επιβιώσει. Ζω καθαρά από τη μουσική για εικόνα."

Με ποιο τραγούδι έχεις «κολλήσει» τελευταία και ποιο έχεις «ζηλέψει» -θα ήθελες δηλαδή να το είχες γράψει εσύ;
"Το Sail των Awolnation."

Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που σου έχουν δώσει;
"Κάθε εμπόδιο για καλό. Και πάντα βγαίνει."

Η νέα σεζόν έχει μόλις ξεκινήσει. Τι μας ετοιμάζεις αυτό το χειμώνα;
"Κατ’ αρχήν θα έχουμε την χαρά μετά τον Κήπο του Μεγάρου να παίξουμε στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας στις 20 Σεπτεμβρίου. Επίσης 22 Σεπτεμβρίου είναι η πρεμιέρα της ταινίας «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα της οποίας το τραγούδι έγραψα. Παράλληλα ετοιμάζω τη μουσική για τη νέα ταινία μικρού μήκους του Παναγιώτη Φαφούτη. Και φυσικά είμαστε στο studio για τον 3ο δίσκο που ετοιμάζουμε και που αν πάνε όλα καλά θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2015."

Μαριέττα σε ευχαριστώ και θέλω να σου ζητήσω να κλείσεις εσύ την όμορφη κουβέντα μας.
"Εγώ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Υγεία και αγάπη σε όλους."

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση

Πληροφορίες για τη Μαριέττα Φαφούτη μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της:




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: