Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Άδειες οι τσέπες των Ελλήνων τώρα και επίσημα!



Άδειες έμειναν οι τσέπες των Ελλήνων πολιτών, μετά την υπέρ-φορολόγηση, την υψηλή ανεργία. Eπιβεβαίωση της δραματικής κατάστασης, είναι τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών του 2013, υποχώρηση 31,5% κατέγραψε η μέση μηνιαία δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών την πενταετία 2009-2013.


Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες περικοπές το ίδιο διάστημα, εμφανίζεται στα είδη ένδυσης και υπόδησης (-46,3% και -48,4% αντιστοίχως). 

Σε σχέση με προηγούμενη έρευνα του 2012, καταγράφεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση δαπανών, σε τρέχουσες τιμές, για διαρκή αγαθά (-11,6%), εκπαίδευση (-11,3%), μεταφορές (-9,9%), διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (-9,5%), ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια (-9,3%), επικοινωνίες (-9,2%), στέγαση (-8,8%), ένδυση-υπόδηση (-8,3%). Μικρότερες μειώσεις παρατηρούνται στις δαπάνες στα είδη διατροφής (-6,5%), αναψυχή και πολιτισμό (-5,6%) και υγεία (-0,3%). 

Δεν είμαστε λιγότεροι ούτε χρειαζόμαστε λιγότερα, άλλο η οικονομία στη διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού και άλλο η στέρηση. 

Από το 2009 έως το 2013, το σχετικά μεγαλύτερο μέρος των δαπανών επί του συνολικού οικογενειακού προϋπολογισμού αφορούσε είδη διατροφής.

Δηλαδή τα ελληνικά νοικοκυριά ξοδεύουν πια ελάχιστα σε σχέση με ότι έδιναν πριν την κρίση, τώρα μόνο τα απαραίτητα και αν... Όταν οι καταναλωτές δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν, συνεχίζουμε σε έναν πολύ κακό δρόμο, έναν μαύρο φαύλο κύκλο, αφού οι επιχειρήσεις δεν κάνουν τζίρο, δεν γίνονται επενδύσεις και αναγκάζονται να απολύσουν προσωπικό. 

Αυτό οδηγεί στην δημιουργία νέων ανέργων που με τη σειρά τους είναι καταναλωτές που δεν έχουν να αγοράσουν.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: