Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

“Αντίδοτο” στο κάπνισμα η βιταμίνη C


“Αντίδοτο” στο κάπνισμα η βιταμίνη C

Απλή και ασφαλής θεραπεία φαίνεται να είναι η βιταμίνη C, για την μείωση των επιπτώσεων του καπνίσματος στις έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να μην καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες του μωρού και να οδηγήσει σε δύσπνοια και άσθμα το νεογέννητο. Ωστόσο σύμφωνα με την μελέτη που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο Doernbecher,
αν μια γυναίκα δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα, μπορεί να βελτιώσει την πνευμονική λειτουργία του νεογέννητου λαμβάνοντας βιταμίνη C.

Οι επιστήμονες εξέτασαν ένα δείγμα 159 γυναικών οι οποίες ήταν 22 εβδομάδων έγκυες και δεν μπορούσαν να διακόψουν το κάπνισμα. Σε μερικές από αυτές τις γυναίκες χορηγήθηκαν 500μγρ βιταμίνης C καθημερινά υπό μορφή κάψουλας χωρίς οι ίδιες να το γνωρίζουν. Στην συνέχεια οι ερευνητές μελέτησαν την πνευμονική λειτουργία των νεογέννητων για ένα διάστημα 48 ωρών μετά την γέννησή τους. Από τα αποτελέσματα φάνηκε, ότι τα βρέφη των γυναικών που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης C είχαν καλύτερη πνευμονική λειτουργία συγκριτικά με τα νεογέννητα των γυναικών που δεν έλαβαν το συμπλήρωμα. Συγκεκριμένα το 21% των βρεφών των γυναικών που έλαβαν βιταμίνη C, είχαν ένα επεισόδιο άσθματος συγκριτικά με το 40% των βρεφών των γυναικών που δεν έλαβαν κάψουλα βιταμίνης.

"Το να σταματήσουν οι γυναίκες το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, αλλά το εύρημα της μελέτης παρέχει έναν τρόπο για να βοηθήσει δυνητικά τα βρέφη που γεννήθηκαν από έγκυες καπνίστριες που απλά δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Έλιοτ Σπίνγκελ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: