Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Bono: Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα



Γεννημένος 10 Μαϊου 1960 στην Ιρλανδία! Μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής, ακτιβιστής, φιλάνθρωπος αλλά και ...φοροφυγάς?

Ενα ειδικό ακουστικό ονόματι Bono Vox, που σημαίνει "καλή φωνή" στα λατινικά, έδωσε καλλιτεχνικό ψευδώνυμο στον Ιρλανδό μουσικό Paul David Hewson και τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.
Φυσικά δεν ήταν το ψευδώνυμο που τον έκανε διάσημο, αλλά το ταλέντο του στη μουσική. 
























With Or Without You 
Γεννημένος 10 Μαϊου του 1960, στο Δουβλίνο, ο Bono είναι ηγέτης και τραγουδιστής των U2και μπορεί να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχει προταθεί για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. 
Ο Bono είναι γνωστός επίσης για τη φιλανθρωπική του δράση, για την οποία μάλιστα η Βασίλισσα της Αγγλίας του έχει απονείμει υψηλότατο τίτλο τιμής, τόσο υψηλό όσο και τα εισοδήματά του. 





























Sunday Bloody Sunday 
Εισοδήματα που έχει βγάλει από τις τεράστιες πωλήσεις των δίσκων των U2, των οποίων έχει γράψει σχεδόν όλους τους στίχους με πολιτικό, κοινωνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.
Φήμες λένε πως κάποτε έγραψε ένα τραγούδι "The Sweetest Thing" όταν συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τα γενέθλια της γυναίκας του. Το τραγούδι έγινε Hit single και τα έσοδά του τα έλαβε ο αποδέκτης του δώρου, δηλαδή η γυναίκα του Ali Hewson, η οποία με τη σειρά της τα δώρισε στα θύματα του Chernobyl. 
Μπράβο στη φιλάνθρωπη οικογένεια. 

























New Years Day 
Παρ' όλο που ο Bono ταξιδεύει σε Αιθιοπία, Μεξικό και άλλες χώρες προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των φτωχών, παρ' όλο που κάνει αγώνα κατά της φτώχειας και κάποιοι τον αποκαλούν "Αγιο Μπόνο", κατηγορείται και αυτός και τα υπόλοιπα μέλη των U2, για φοροδιαφυγή. Μάλιστα οι Ιρλανδοί "αγανακτισμένοι" λένε χαρακτηριστικά και ειρωνικά πως αν πλήρωναν κανονικά τις οφειλές τους προς το κράτος, θα βοηθούσαν τους ανθρώπους για τους οποίους "νοιάζονται". 

























Stay (Faraway, So Close!)
Επίσης σε φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Γκλάστονμπερι, σηκώθηκε τεράστιο πανό από ομάδα ακτιβιστών, με την επιγραφή "Bono Pay Up - Μπόνο πλήρωνε".
Ολα αυτά όταν οι U2 αποφάσισαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός Ιρλανδίας, λόγω των ακριβών φόρων στην Ιρλανδία. Αυτό όμως είχε ως απάντηση την σκληρή κριτική του Τύπου, του κοινού αλλά και των πολιτικών. 



























U2: "Beautiful Day" 
Να δούμε όμως και την πλευρά των U2, με τον μάνατζερ του συγκροτήματος να αναφέρει ότι "οι U2 είναι µια παγκόσµια επιχείρηση και πληρώνουν φόρους παγκόσµια, τουλάχιστον το 95% των επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων τους είναι εκτός Ιρλανδίας και συνεπώς πληρώνουν πολλών ειδών φόρους παντού στον κόσµο". 

Η ιστορία της εναλλακτικής ροκ μπάντας U2
U2 σήμερα είναι:
Πολ Χιούσον ή Bono (φωνητικά και κιθάρα),
Ντέιβιντ Ίβανς ή The Edge (κιθάρα, πλήκτρα και φωνητικά), 
Άνταμ Κλέιτον (μπάσο) και Λάρρυ Μιούλεν Τζούνιορ (ντραμς και κρουστά). 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1976 όταν τα μέλη του ήταν έφηβοι με περιορισμένη μουσική κατάρτιση. Ιδρυτής του συγκροτήματος ήταν ο Λάρυ Μιούλεν Τζούνιορ και το αρχικό όνομα του συγκροτήματος ήταν "Feedback", με αρχικό αριθμό μελών οκτώ. Το 1977 μετονομάστηκε, αρχικά σε "The Hype" για να λάβει στη συνέχεια το τελικό όνομα, "U2", αλλά και την τελική του σύνθεση. 
Η παθιασμένη φωνή του Μπόνο ήταν που έκανε το συγκρότημα παγκοσμίώς γνωστό, οι συναυλίες και ο ήχος της κιθάρας του Edge, μέχρι τη μέρα της κυκλοφορίας του άλμπουμ "The Joshua Tree" που τους απογείωσε.
Οι U2 έχουν πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 140 εκατομμύρια albums και έχουν κερδίσει 22 Βραβεία Γκράμι. Το 2005, η μπάντα εισήλθε στο «Rock and Roll Hall of Fame». 
Το Rolling Stone τους τοποθετεί στο #22 της λίστας των 100 μεγαλύτερων καλλιτεχνών όλων των εποχών. 
Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, πρωτοστάτησαν στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για σκοπούς κοινωνικού δικαίου, όπως στο πλευρό της Διεθνούς Αμνηστίας, της Καμπάνιας του Ο.Η.Ε., και της καμπάνιας του Bono με τίτλο «DATA» (Debt, AIDS, Trade in Africa). 


























U2 "Walk On"

Δισκογραφία
Boy (1980) 
October (1981) 
War (1983) 
The Unforgettable Fire (1984) 
The Joshua Tree (1987) 
Rattle and Hum (1988) 
Achtung Baby (1991) 
Zooropa (1993) 
Pop (1997) 
All That You Can't Leave Behind (2000) 
How to Dismantle an Atomic Bomb (2004) 
No Line on the Horizon (2009) 

Eλσα Γράψα


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: