Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Υπάρχει ευτυχία με το μέτρο;



Η σύγκριση δεν φέρνει πάντα τα αναμενόμενα, θετικά αποτελέσματα. Άλλες φορές μας ενεργοποιεί ενώ άλλες μας δημιουργεί προβληματισμούς που μόνο την διάθεση μας τελικά καταφέρνουν να χαλάσουν. Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από συζητήσεις παντρεμένων ζευγαριών - που αυτές τις  μέρες ήταν πολλές.

Συνήθως όλα ξεκινούν από τις γυναίκες, οι οποίες ξεκινούν την περιγραφή του έγγαμου βίου τους προβάλλοντας τα τρωτά σημεία του: Τα παιδιά που έχουν δεκάδες φωτοτυπίες, τα καλοκαιρινά που πρέπει να κατεβάσουν - και εφέτος έπιασαν νωρίς οι ζέστες - ο Κώστας που δουλεύει συνέχεια, ο Χρήστος που είναι εδώ και 10 μήνες άνεργος. Και άλλα πολλά. Κάθε περίπτωση και διαφορετικές εμπειρίες. Οι άνδρες μπαίνουν στο ίδιο τριπάκι αλλά ξετρυπώνουν λίγο πιο σύντομα από αυτό. Θα πουν ότι δεν έχουν το χώρο τους για να δουν μπάλα με την ησυχία τους, να παίξουν playstation με τα φιλαράκια τους και ότι φυσικά δεν μπορούν να καταλάβουν τι πειράζει που πετάνε το παντελόνι τους στην πολυθρόνα μπαίνοντας στο σπίτι. Αλλά γρήγορα θα προτιμούσαν μια συζήτηση αθλητικού ή πολιτικού περιεχομένου.

Όλα λογικά και βγαλμένα από την ζωή. Καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό που κατάλαβα είναι η διαφορετική απήχηση που έχουν τα παραπάνω λόγια στους συμμετέχοντες τούτου του πηγαδακίου όση ώρα το αρνάκι το δόλιου φέρνει τις βόλτες του και ξεροψήνεται.

Οι μεν ανύπαντροι της παρέας χαίρονται που δεν έχουν σχέση με όλα αυτά και ενώ χθες με τις φίλες μας νιώθαμε χάλια που στα λευκά ακόμη δεν έχουμε ντυθεί αίφνης το ξεχνάμε και αισθανόμαστε τυχερές για την εργένικη ζωή μας. Αντίστοιχα, κάποιες νιώθουν καλύτερα αν η διπλανή τους έχει 2 παραπάνω αρνητικά να πει για το σύζυγο της. Σαν να περιμένεις την δυστυχία του άλλου για να βρεις τη δική σου ευτυχία. Κακό. Πολύ κακό.

Σημασία έχει ο καθένας να καταλάβει τι τον κάνει ευτυχισμένο, τι τον κάνει να αισθάνεται πλήρης και τι είναι αυτό που τον εξιτάρει, που τον ξεκουράζει, που τον γοητεύει. Σίγουρα δεν είναι η άσχημη κατάσταση ενός άλλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα ζευγάρι νιώθει πιο ευτυχισμένο αν σε μια δεξίωση τσακωθεί ένα φιλικό ζευγάρι. «Είδες την Μαίρη με τον Τάσο… Ευτυχώς εμείς δεν είμαστε έτσι». Και πώς είστε;;; Έχετε αναρωτηθεί πραγματικά ποτέ.

Σίγουρα είναι δύσκολο να μην επηρεάζεσαι από αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, άσχημα ή ευχάριστα. Αλλά είναι άδικο για εσάς και τον σύντροφο σας να «μειώνεται» αυτό που έχετε γιατί ενώ εσείς κάνατε Πάσχα στην Λούτσα με τους κουμπάρους σας εκείνη ξεσάλωσαν στην Μύκονο. Και είναι ακόμη πιο παιδιάστικο να κρίνεται ως πιο ευτυχισμένο το φιλικό σας ζευγάρι γιατί αυτός την φιλάει 10 φορές περισσότερο απ' ό,τι ο δικό σας αγαπημένος.

Η ευτυχία και η αγάπη δεν πάνε με το μέτρο, δεν μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών μας, δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν και είναι έννοιες πιο ουσιαστικές από τα υλικά αγαθά. Γιατί η φίλη σας μπορεί να απολαμβάνει σαββατοκύριακα με εκδρομές και δώρα αλλά ο άνδρας της να έχει να την αγγίξει 5 μήνες.

Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά βιώνει ένα ζευγάρι γι αυτό καλύτερα να ασχολούμαστε με τη δική μας σχέση. Μήπως να σταματήσουμε να υπερτονίζουμε τα αρνητικά και να απολαύσουμε τα θετικά; Γιατί αν τελικά δεν υπάρχουν θετικά ας φύγουμε και να τα αναζητήσουμε αλλού. Ούτε να ευτυχούμε ούτε να δυστυχούμε μέσα από τις ζωές των άλλων, αλλά να πάρουμε την δική μας στα χέρια μας. Να είμαστε εμείς οι ρυθμιστές της ευτυχίας μας.

Και μια παράκληση: η παρέα είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξεχαστούμε, να περάσουμε καλά, όχι να γκρινιάζουμε και κακολογούμε τον σύντροφο μας. Ας μοιραστούμε την ευτυχία μας για να την πολλαπλασιάσουμε.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: