Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πώς θα επαναφέρετε το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα


Μετά τις γιορτινές ... ατασθαλίες, άσκηση και σωστή διατροφή για να επανέλθουν τα κιλά στα συνηθισμένα επίπεδα.

Γλυκά και αλμυρά σνακ είναι καλό να αντικατασταθούν με φρούτα μεταξύ των γευμάτων, ενώ Θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, αλατιού και ζάχαρης

Η περίοδος των γιορτών του Πάσχα προσφέρεται για κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Από την Ανάσταση και μετά τα φαγητά που καταναλώνουμε δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανέναν από τους οδηγούς για σωστή διατροφή και την καλή υγεία αφού περιέχουν τεράστιες ποσότητες λιπαρών.

Ετσι, μετά το τέλος των ολιγοήμερων διακοπών επιστρέφουμε με μερικά κιλά παραπάνω και την αγωνία πως θα τα χάσουμε αφού και το καλοκαίρι πλησιάζει. Το «Εθνος - Υγεία» παρουσιάζει σήμερα μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα επαναφέρετε τη διατροφή και τα κιλά σας στα συνηθισμένα επίπεδα μόλις τελειώσουν οι γιορτές.

Οι διαιτολόγοι επισημαίνουν ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τον πανικό και να μην αναζητήσουμε διεξόδους που υπόσχονται ότι θα χάσουμε πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η «αποτοξίνωση», μια λέξη που χρησιμοποιείται κατά κόρον μετά το Πάσχα, δηλαδή η αποφυγή του κρέατος, των αβγών και των γαλακτοκομικών είναι μια σωστή πρόταση.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τις μέρες μετά τις γιορτές πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στομαχικών διαταραχών λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος, αλκοόλ και γλυκών γίνεται σαφές ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει ρύζι, πουρέ, μακαρόνια, φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει στην επαναφορά της λειτουργίας του στομαχιού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η αποτοξίνωση με την ετυμολογική της έννοια ?δηλαδή η αποφυγή οποιασδήποτε τροφής δημιουργεί τοξικά μεταβολικά προϊόντα- δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη βοήθεια διαιτολόγου. Και αυτό γιατί η αποτοξίνωση συνίσταται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ζωμών χωρίς να περιλαμβάνει καθόλου κρέας, πατάτες ή ρύζι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το σωστό και θρεπτικό πρωινό σε καθημερινή βάση. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό προσλαμβάνουν 30% περισσότερες θερμίδες στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Επίσης, τα γλυκά και αλμυρά σνακ είναι καλό να αντικατασταθούν με φρούτα μεταξύ των γευμάτων.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, αλατιού και ζάχαρης. Το επιδόρπιο μπορεί να αποτελείται από φρούτα, γιαούρτι με μέλι ή λίγη μαύρη σοκολάτα.
Αν πιεστείτε πολύ, ένα γλυκό μια φορά την εβδομάδα δεν πρόκειται να καταστρέψει την προσπάθεια.

 Κάθε γεύμα θα πρέπει να συνοδεύεται από σαλάτα, ενώ καλό είναι να πίνετε ένα με ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα.

Το νερό

Το νερό δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για λίγα λεπτά ενώ βοηθάει και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού.

Ολα τα παραπάνω θα οδηγήσουν στην μείωση των ποσοτήτων φαγητού που τρώτε το βράδυ και θα βοηθήσουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Ενα ελαφρύ αλλά υγιεινό δείπνο μπορεί να περιλαμβάνει σαλάτα εποχής με τόνο, κρητικό ντάκο με ανθότυρο και ντομάτα, γάλα με δημητριακά, μαύρο ψωμί ή φρυγανιές με μέλι ή μαρμελάδα, φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Κάτι εξίσου σημαντικό είναι η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Η άσκηση, σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή θα επαναφέρει το βάρος σας στα φυσιολογικά του επίπεδα.
Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε κάποιο γυμναστήριο μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων σας.

Μια καλή λύση είναι το γρήγορο περπάτημα για 20 λεπτά τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: