Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Depeche Mode



Είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής. Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια πωλήσεις σε άλμπουμ και singles παγκοσμίως και τραγούδια που ακούγονται από το 1980 μέχρι και σήμερα, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα μουσικά δρώμενα. Τι ξέρουμε όμως πραγματικά για το συγκρότημα εκτός των τραγουδιών τους; Σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Depeche Mode.


1)    10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Depeche Mode  Ο Μάρτιν Γκορ έπαιζε κιθάρα σε μια μπάντα με το όνομα Norman & the Worms. Ο Γκορ έπαιζε στο συγκεκριμένο ντουέτο ένα χρόνο πριν φτιάξει τους Depeche Mode και ήταν η πρώτη του εμπειρία σε συγκρότημα.
2)      Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Βινς Κλαρκ, εμφανίζεται μόνο σε ένα βίντεο του συγκροτήματος. Εν μέρει είναι λογικό εάν αναλογιστούμε πως έμεινε στο συγκρότημα για έναν μόλις χρόνο (1980-1981). Το βίντεο που έχει εμφανιστεί είναι και το πρώτο βίντεο που έβγαλαν για το  “Just Can't Get Enough”.
3)      Το τραγούδι ‘People Are People’ ήταν το θέμα της εκπομπής της Δυτικής Γερμανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984.  Η μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού ξεπέρασε ακόμα και τα όρια του Ατλαντικού και ακούστηκε πολύ στην Αμερική.
4)      Το επιτυχημένο single “'Behind the Wheel ” είναι εμπνευσμένο από τραγούδι που γράφτηκε το 1946. Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει επηρεαστεί τόσο θεματικά όσο και μουσικά από το Route 66.
5)      10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Depeche ModeΈκαναν sold out στο Rose Bowlτο 1988 αν και το άλμπουμ τους εκείνη τη χρονιά δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο. Το συγκρότημα στην περιοδεία του 'Music for the Masses' ξεπούλησε πραγματικά τα εισιτήρια στην τελευταία τους συναυλία.
6)      Το πασίγνωστο “Personal Jesus” είχε αρχικά προωθηθεί μέσω αγγελίας. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1989, οι Depeche Mode είχαν βάλει αγγελία με ένα τηλέφωνο στο οποίο έβαζαν δείγμα του τραγουδιού σε όσους καλούσαν.
7)      Ο τίτλος ‘Violator’ που βγήκε το 1990, ήταν σατιρικός για τα άλμπουμ της χέβι μέταλ. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Γκορ έψαχναν έναν όσο το δυνατόν πιο ακραίο και γελοίο τίτλο χέβι μέταλ θα μπορούσαν.
8)      ‘Policy of Truth’. Το μόνο single που κατάφερε να φτάσει ψηλότερα στα αμερικάνικα από τα βρετανικά τσαρτς. Όπως αναμενόταν το βρετανικό συγκρότημα είχε μεγαλύτερη απήχηση στη χώρα του. Ωστόσο το “Policy of Truth” έφτασε στο Νο. 15  στις ΗΠΑ και στο Νο. 16 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
9)     10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Depeche Mode Τα σύμβολα στο εξώφυλλο του “I Feel You” αντιπροσωπεύουν τις ημερομηνίες γέννησης των μελών του συγκροτήματος.
10)  Το βίντεο για το “Heaven”, είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Το δέντρο της ζωής». Κυρίως μέσω συμβολικών εικόνων και μεταφορών μας παρασύρει στο κλίμα της ταινίας. 
Οι Depeche Mode όμως έρχονται την Παρασκευή στη χώρα μας για μια μοναδική συναυλία. Τέσσερα χρόνια μετά την ματαιωμένη και πολυσυζητημένη συναυλία, τους περιμένουμε για να ανοίξουν τα συναυλιακά events του φετινού καλοκαιριού. Στις 10 Μαΐου ( σήμερα ) λοιπόν, το αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό, θα δώσει δυναμικό παρόν στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα (21:00). Εκεί εκτός από τις κλασσικές τους επιτυχίες αναμένεται να ακούσουμε και κομμάτια από το ολοκαίνουριο Delta Machine, το 13ο κατά σειρά άλμπουμ του συγκροτήματος.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: