Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η «ναυμαχία» στο Αιγαίο με αριθμούς


Η «ναυμαχία» στο Αιγαίο με αριθμούς

Υποβρύχια, φρεγάτες, τορπιλάκατοι -Πόσα έχουμε εμείς και πόσα οι Τούρκοι


Σε πλήρη ανατροπή της ισορροπίας των ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο οδηγούμαστε τάχιστα, καθώς η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στα δίχτυα της οικονομικής κρίσης και στην αδυναμία χειρισμού των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας.

Την ίδια στιγμή, όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», η Τουρκία εξοπλίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξελισσόμενη σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη με ταυτόχρονη ενίσχυση της αμυντικής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης της. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των 8 κορβετών την περίοδο 2015-20, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άλλο ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα για την κατασκευή 8 φρεγατών συνολικού προϋπολογισμού 7 δισ. δολαρίων.

Η σχετική παραγγελία θα δοθεί στα εγχώρια ναυπηγεία, τα οποία θα συνεργαστούν με μία από τις προεπιλεγμένες διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες: την αμερικανική Λόκχιντ Μάρτιν, τη βρετανική Bae, την ισπανική Ναβάρτια, οι θα παρέχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά το οπλικό σύστημα και τα ηλεκτρονικά, ενώ το αντιαεροπορικό ραντάρ θα αναπτυχθεί από την εγχώρια βιομηχανία (ΑΣΕΛΣΑΝ).

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Σύγχρονα υποβρύχια: 7 - 9

Αντιτορπιλικά: 8 - 7

Φρεγάτες: 8 - 16

Κορβέτες: 5

Τορπιλοπυραυλάκατοι: 14 - 16

Τορπιλάκατοι: 10 - 2

Περιπολικά: 13 - 31

Σκάφη ναρκοπολέμου: 16 - 30

Ελικόπτερα ναυτ. συνεργ.: 17 - 18

Από τη σύγκριση των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας προκύπτει τουρκική υπεροχή σε αριθμό σύγχρονων υποβρυχίων, 1,28 φορές, σε αριθμό φρεγατών 2 φορές, σε τορπιλοπυραυλάκατους 1,14 φορές, σε περιπολικά κάθε τύπου 2,38 φορές, σε σκάφη ναρκοπολέμου 1,87 φορές και σε τόνους πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων 1,16 φορές.
Επίσης η τουρκική υπεροχή σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας είναι σχεδόν απόλυτη. Αντίθετα σημειώνεται μικρή ελληνική υπεροχή σε αντιτορπιλικά, ενώ η ελληνική υπεροχή σε τορπιλάκατους είναι 5:1 και σε κορβέτες απόλυτη. Όμως η τουρκική υπεροχή σε φρεγάτες αποτελεί απειλή για τις ναυτικές μας δυνάμεις.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: