Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Θα καταστραφεί η γη στις 21 Δεκεμβρίου;



Ανά τους αιώνες, οι άνθρωποι ανέκαθεν γοητευόταν από προφητείες. Λίγο η ιδέα του μέλλοντος που τρομάζει, λίγο η ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, ή πολύ απλά η περιέργεια για το πώς θα είναι η ζωή μας στο βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέλλον, έδιναν τροφή για σενάρια και δοξασίες, τα οποία η βιομηχανία του θεάματος έχει… τιμήσει δεόντως.



Κατά καιρούς διάφορες προφητείες και θεωρίες καταστροφής έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από τις ρήσεις του Νοστράδαμου έως και τον περίφημο «ιό της Χιλιετίας», οι κάτοικοι της γης κάθε τρεις… και λίγο προετοιμάζονται για τη συντέλεια του κόσμου.

Το ποιο γνωστό σενάριο περί… αποκάλυψης είναι αυτό της 21ης Δεκεμβρίου 2012 και έχει να κάνει με το ημερολόγιο των Μάγια. Οι υποστηρικτές αυτής της προφητείας ορμώμενοι κυρίως από το γεγονός ότι το ημερολόγιο που είχαν επινοήσει οι αστρολόγοι της φυλής αυτής τελειώνει στις 21 του Μήνα, έχουν «κατασκευάσει» διάφορα σενάρια για την επερχόμενη καταστροφή που θα… πλήξει τον δύσμοιρο πλανήτη μας.


Ο πλανήτης Νιμπίρου η καταστροφή του Ήλιου και άλλα τελολογικά σενάρια

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες που κατασκεύασαν οι λάτρεις της εσχατολογίας και που είναι παρεμπιπτόντως αρκετά δημοφιλής στα φόρουμ του διαδικτύου, είναι και αυτή του πλανήτη Νιμπίρου.

Με λίγα λόγια, ένας άγνωστος πλανήτης, σύμφωνα με το σενάριο, θα συγκρουστεί με τη Γη ή θα περάσει πολύ κοντά της, με αποτέλεσμα είτε την εξαφάνιση του πολιτισμού είτε τεράστιες καταστροφές σε όλο τον πλανήτη. Για να στηρίξουν τα λεγόμενα τους όσοι υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, επικεντρώνονται σε μια ανακοίνωση της NASA το 2005 που έλεγε ότι ανακαλύφθηκε ο δέκατος πλανήτης στις παρυφές του ηλιακού µας συστήματος επισημαίνοντας ότι το ουράνιο σώμα θα µας πλησιάσει το 2012.

Άλλη μία θεωρεία που σχετίζεται με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια είναι και η... καταστροφή του Ηλίου. Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2012 μια τεράστια ηλιακή έκρηξη θα τυλίξει τον πλανήτη µας αφανίζοντας ανθρώπους και οικοσυστήματα.

Αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι και η θεωρία περί αντιστροφής των μαγνητικών πόλων της Γης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστροφή της περιστροφής του πλανήτη µε καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι υποστηρικτές του σεναρίου επικαλούνται ενδείξεις για μετακίνηση των πόλων της Γης κατά το παρελθόν, και λένε ότι το γεγονός αυτό μπορεί να υπολογιστεί από τη μελέτη των ηλιακών κηλίδων. Κάποιοι πάνε μερικά βήματα παραπέρα και υποστηρίζουν ότι οι Μάγια και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν ενδείξεις για μελλοντική αντιστροφή των πόλων της Γης, αλλά... κρατήθηκαν μυστικές από σημερινές κυβερνήσεις.

Μία ακόμη θεωρία που βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές είναι η τεράστια έκρηξη ενώς
υπερηφαιστείου, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ηφαιστειακή έκρηξη στην πρόσφατη ιστορία. Τόνοι στάχτης και δηλητηριωδών αερίων θα σκορπίζονταν στην ατμόσφαιρα επιφέροντας στον κόσμο τον επονομαζόμενο «πυρηνικό χειμώνα», οδηγώντας τελικά σε μια νέα εποχή των παγετώνων ή, ακόμη χειρότερα, αφανίζοντας κάθε ίχνος ζωής από τη Γη.


Διαψεύδουν ακόμη και οι... Μάγια

Όσο πλησιάζει η 21η Δεκεμβρίου ο ντόρος γύρω από την επερχόμενη... Αποκάλυψη γίνεται όλο και μεγαλύτερος, με τη NASA να αναγκάζεται να καθησυχάσει τους πανικόβλιτους πολίτες, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο απορρίπτονται όλες οι προφητείες για την Ημέρα της Κρίσεως, όσο παλιές κι αν είναι.

Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση μέχρι και ο Απολινάριο Τσίλε Πιξτούν, ένας από τους εν ζωή σοφούς γέροντες της φυλής των Μάγια: «Πριν από χρόνια στην Αγγλία, με βομβάρδιζαν με ερωτήσεις γύρω από το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, που υποτίθεται ότι τελειώνει το 2012. Οχι, το 2012 δεν θα έρθει τέλος του κόσμου».

Αλλά και ειδικοί επιστήμονες, όπως ο αστρονόμος και συγγραφέας Ντέηβιντ Ντάρλιγκ σε άρθρο του στο περιοδικό «New Scientist», οι Μάγια είχαν όντως ένα ημερολόγιο «μακράς πνοής», που βασιζόταν σε μία περίοδο 1.872.000 ημερών. Με δεδομένο ότι άρχιζε το 3114 π.Χ., θα μπορούσε να υπολογισθεί ότι πράγματι τελειώνει στο τέλος του 2012. Ωστόσο οι Μάγια εννοούσαν ότι τότε άρχιζε ο επόμενος κύκλος των 1.872.000 ημερών και από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι εννοούσαν πως στο τέλος αυτού του κύκλου θα έρθει το... τέλος του κόσμου

Και μπορεί οι πάσης φύσεως ειδικοί να βεβαιώνουν σε κάθε τόνο ότι η ερχόμενη Παρασκευή θα είναι μία ημέρα όπως όλες οι άλλες, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ανά την υφήλιο δεν πείθονται από τις τεκμηριωμένες απαντήσεις που λαμβάνουν.

Σε αυτή την κατάσταση συνέβαλλε τα μέγιστα και η βιομηχανία του θεάματος, που έστησε μία πολύ προσοδοφόρα «φάμπρικα» γύρω από τα εσχατολογικά σενάρια, με ταινίες – υπερπαραγωγές όπως το «2012» που περιέγραφαν το τέλος του κόσμου.

Διάχυτος ο πανικός

Ο πανικός σε ορισμένες χώρες του κόσμου οδήγησε τις κυβερνήσεις να βγάλουν ανακοινώσεις που καθησυχάζουν τους πολίτες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Ρωσία: Το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται κάποια καταστροφή στο άμεσο μέλλον και έχει δημιουργήσει εκτάκτως τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης για όσους ανησυχούν!

Η ανακοίνωση αυτή δεν φαίνεται πως καθησύχασε τους ανήσυχους Ρώσους, μιας και Χιλιάδες πολίτες γεμίζουν τα σπίτια τους με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα εφόδια, ενώ στην αγορά μπορεί να βρει κανείς ακόμη και ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένα πακέτα διάσωσης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κονσέρβες ψαριού, σπίρτα, βότκα, σαπούνι, σχοινί και προφυλακτικά.

Η υστερία που έχει καταλάβει τον πλανήτη για την επερχόμενη... συντέλεια ανάγκασε μέχρι και το Βατικανό να πάρει θέση!

«Η υπόθεση των Μάγια, ότι το τέλος του κόσμου έρχεται, δεν είναι ορθολογική και δεν στηρίζεται σε καμιά επιστημονική βάση», δήλωσε ο Ιησουίτης ιερέας Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Παρατηρητηρίου του Βατικανού και συνέχισε: «Δεν είναι πρέπον να συζητάμε σοβαρά σύντομα το τέλος του κόσμου. Το Σύμπαν διαστέλλεται, και αν ορισμένα από τα επιστημονικά μοντέλα είναι σωστά, τότε κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει, αλλά αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια».


Κιβωτοί και καταφύγια για γλιτώσετε από το τέλος του κόσμου

Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής... φαντασία επέδειξε ένας αγρότης από την Κίνα, ο οποίος κατασκεύασε μία σφαιρική κιβωτό στην οποία μπορεί να ζήσει μια τριμελής οικογένεια επί 10 μήνες προτετοιμαζόμενος και αυτός με τη σειρά του για το... τέλος του κόσμου.

Κάποιοι άλλοι φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την προφητεία των Μάγιας, όπως μία επιχείρηση με είδη… επιβίωσης που εδρεύει στη Florida κατασκευάζει καταφύγια αξίας 60.000 δολαρίων, τα οποία, σύμφωνα με την επιχείρηση, θα αξιοποιηθούν όταν έρθει μια μεγάλη φυσική καταστροφή.


Υπάρχουν όμως και αυτοί που... θα υποδεχθούν τη συντέλεια με... κέφι! Στην Ουκρανία, οι ιδιοκτήτες οινοποιείου ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν στις 21 Δεκεμβρίου στον υπόγειο χώρο τους 400 άτομα.

Θα κάνουν πάρτι για την καταστροφή του κόσμου. Στο οινοποιείο θα υπάρχει άφθονο κρασί, σαμπάνια, αλλά και όμορφες παρουσίες. θα γίνει πάρτι με άφθονο κρασί και σαμπάνια.


Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: