Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Schumi αποχωρεί, αυτή τη φορά οριστικά!



Οριστικό τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Michael Schumacher, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στην πίστα της Suzuka.


Οριστικό τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει στο τέλος της σεζόν ο Michael Schumacher!
Την Πέμπτη 4/10 σε συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στην πίστα της Suzuka, ο 43χρονος Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχοντας δίπλα του τον Ross Brawn και τον Norbert Haug, ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει στα τέλη του 2012 τις αγωνιστικές φόρμες, αυτή τη φορά μια για πάντα.
«Δεν πετύχαμε τους στόχους μας αλλά μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από τις επιτυχίες μου όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας μου», δήλωσε ο Schumi και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Daimler, τη Mercedes-Benz, την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τώρα θέλω να αφοσιωθώ στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς και να τους διασκεδάσω».
Η πρώτη αποχώρηση του Schumi ήρθε στα τέλη του 2006, αλλά απ' ότι αποδείχθηκε ήταν νωρίς για να συνταξιοδοτηθεί. Έτσι, το 2010 επέστρεψε στη δράση, αυτή τη φορά με τη Mercedes - ένα project στο οποίο πίστεψε, αλλά που δεν κατόρθωσε να το οδηγήσει στην κορυφή.
Καλύτερες στιγμές του σε αυτήν την 2η καριέρα του ήταν η 3η θέση που πήρε στη Valencia φέτος αλλά και η pole position στο Monaco που ποτέ δεν του κατοχυρώθηκε όμως λόγω ποινής που του είχε υποβληθεί.
«Το σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό. Είχαμε 3ετή συμφωνία και ήταν δύσκολο να διατηρήσουμε την ενέργεια και το κίνητρο. Είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα περισσότερο απ' όταν είσαι νέος. Είχα τις αμφιβολίες μου εδώ και λίγο καιρό για το αν θα είχα την ενέργεια να συνεχίσω. Το 2006 είχα πει ότι η μπαταρία μου είχε αδειάσει και τώρα βρίσκομαι στην κόκκινη ζώνη. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος να την ξαναφορτίσω αλλά τώρα ανυπομονώ για την ελευθερία μου. Δεν νιώθω άσχημα για κανέναν. Κατά κάποιο τρόπο καταφέραμε πάρα πολλά», πρόσθεσε ο Γερμανός.
Από τα μέσα του καλοκαιριού η Mercedes περίμενε την απάντησή του για το αν θα συνεχίσει ή όχι και του χρόνου. Δεν ήταν η πρώτη της επιλογή, ωστόσο περίμεναν καρτερικά μια απάντηση. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι Γερμανοί στράφηκαν στην περίπτωση του Lewis Hamilton, τον οποίο και κατάφεραν να εντάξουν στο δυναμικό τους με τη βοήθεια και του Niki Lauda που ανέλαβε την αποστολή να πείσει τον Βρετανό να αλλάξει περιβάλλον...
Στην ανακοίνωση της Mercedes δεν γινόταν πουθενά λόγος για παραμονή του Schumi στις τάξεις της ομάδας από άλλο πόστο, από τη στιγμή που ο κορυφαίος βάσει στατιστικής πιλότος όλων των εποχών δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει το 2013.
Πληροφορίες τον ήθελαν να συζητά με τη Sauber, την ώρα που ο επί χρόνια μάνατζέρ του, Willi Weber τον καλούσε να αποσυρθεί και να δώσει τόπο στα νιάτα. Όπως και έπραξε τελικά...
«Αν ήθελα να μείνω είχα επιλογές να το κάνω, αλλά ειλικρινά σας λέω ότι δεν αισθανόμουν ότι ήθελα να συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Schumi.
Στα 19 χρόνια που αγωνίστηκε στη Formula 1, έτρεξε σε 301 GP, οδήγησε για 4 διαφορετικούς κατασκευαστές (Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes), σημείωσε 91 νίκες, 68 pole positions, 77 ταχύτερους γύρους αγώνα, ανέβηκε 155 στο βάθρο, συγκέντρωσε 1.560 βαθμούς και στέφθηκε 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Περιττό να πούμε ότι είναι ο άνθρωπος που λατρεύουν να... μισούν οι στατιστικολόγοι.
Όλα αυτά έξι αγώνες πριν ολοκληρωθεί το τελευταίο κεφάλαιο μιας ονειρικής καριέρας, που του απέφερε επιτυχίες, δόξα, αναγνωρισιμότητα και πακτωλούς χρημάτων...









Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: