Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο John Lennon



Φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος και πώς θα είχε διαμορφωθεί η μουσική σκηνή, αν ζούσε σήμερα ο John Lennon… Σαν σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου 1940, γεννήθηκε το διάσημο Σκαθάρι, που δολοφονήθηκε στα τέλη του 1980 με το όπλο του Mark David Chapman.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 32η φορά, εκατομμύρια θαυμαστών του θρυλικού μουσικού και των Beatles πραγματοποιούν σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, διοργανώθηκε τριήμερο εκδηλώσεων που θα κορυφωθεί σήμερα.

Σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης, της Λουϊζιάνας και του Λος Άντζελες πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών θα αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη με συναυλίες, προβολές ταινιών για τη ζωή και το έργο του, καθώς και εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του.

Στη Λεωφόρο της Δόξας, όπου βρίσκεται το Αστέρι του Lennon θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης ειδική τελετή, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ραδιοφωνικό παραγωγό και μουσικό Chris Carter.Προσκεκλημένοι στα "γενέθλια" του John Lennon είναι οι κάθε ηλικίας θαυμαστές του. 



Ο Lennon υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Beatles, ενώ από το και μετά ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο καλλιτέχνης που επηρέασε όσο κανείς τη ροκ μουσική ήταν και ενεργός ακτιβιστής, που μετέδιδε τομήνυμα για παγκόσμια ειρήνη όχι μόνο με τις δράσεις και τη στάση του στη ζωή αλλά και με τα τραγούδια του. 

Αντιπροσωπευτικό υλικό της μουσικής του κληρονομιάς είναι το αντιπολεμικό άσμα "Give Peace a Chance" και το "Imagine", πιθανότατα το πιο γνωστό κομμάτι του, που ακόμη και σήμερα προκαλεί όποιον το σιγοτραγουδά να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και βία

Η χήρα του αξέχαστου καλλιτέχνη, Yoko Ono Lennon, που από την πρώτη νύχτα του γάμου της με τον Lennon, το 1962, διακήρυττε "Κάντε έρωτα, Όχι Πόλεμο", βρίσκεται στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας, όπου θα φωταγωγήσει για άλλη μια χρονιά το "Imagine Peace Tower", έναν πύργο που η ίδια έστησε ως φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντα συζύγου της. 



Μέσα από την ιστοσελίδα imaginepeacetower.com η 79χρονη Ono κάλεσε ανθρώπους από κάθε μεριά του πλανήτη "να στείλει ευχές και μηνύματα συμπαράστασηςέμπνευσης και αλληλεγγύης, προς έναν κόσμο γεμάτο φόβο και αβεβαιότητα". 

"Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε έναν ειρηνικό κόσμο. Η σοφία είναι δύναμη", κατέληξε η Ono. 

Μηνύματα για την παγκόσμια ειρήνη μπορείτε να στείλετε μέσω της ιστοσελίδαςwww.imaginepeacetower.com, στο email wish@imaginepeacetower.com, στο Facebook και στοTwitter



Σήμερα, επίσης, η Yoko Ono θα απονεμηθεί τα Βραβεία Ειρήνης "Lennon Ono 2012" στη Lady Gaga και άλλους τρεις ανθρώπους που διακρίθηκαν για τη φιλειρηνική τους στάση. 

Το βραβείο Lennon Ono για την ειρήνη δημιουργήθηκε από την Ono το 2002, στη μνήμη του δολοφονημένου συζύγου της και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε πρόσωπα που προωθούν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. 

Η πρόσφατη online δημοσκόπηση του έγκυρου μουσικού περιοδικού NME επιβεβαίωσε απλά αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν: Ο John Lennon είναι το απόλυτο σύμβολο της ροκ μουσικής σκηνής.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: