Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πώς να διορθώσεις τα λάθη του κομμωτή σου


Πήγες για τέλειο μαλλί και βγήκες ανεπιτυχώς κουρεμένη. Ε, δεν χάθηκε και ο κόσμος αφού μπορείς να διορθώσεις απλά και εύκολα τα λάθη του κομμωτή σου.



Αν το μήκος των μαλλιών σου είναι πιο κοντό απ' όσο θα ήθελες, αν βρίσκεις ότι το φιλάρισμα δεν είναι επιτυχημένο, αν μετάνιωσες που έκανες αφέλειες,  αν η μια πλευρά έχει μεγαλύτερο μήκος από την άλλη, ή αν γενικότερα το κούρεμα δεν σου αρέσει, δες με ποιους τρόπους μπορείς να διορθώσεις αυτά τα λάθη, ώστε να μην σου χαλάσει η διάθεση.

Τα μαλλιά μου παραείναι κοντά

Η πιο γρήγορη, αποτελεσματική και ανέξοδη λύση είναι να ισιώνεις για λίγο καιρό τα μαλλιά σου με το πιστολάκι ή με το ειδικό ψαλίδι, καθώς τα ίσια μαλλιά φαίνονται πιο μακριά (έως ότου μακρύνουν). Αν χρειάζεσαι επιπλέον μήκος και έχεις μερικά χρήματα να διαθέσεις, μπορείς να κάνεις extension- να προσθέσεις τεχνητές τούφες μαλλιών στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, οι οποίες στερεώνονται με κλιπ  και αφαιρούνται εύκολα οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις.

Το "φιλάρισμα" δείχνει αποτυχημένο

Απόφυγε το ίσιωμα και επίλεξε να δημιουργήσεις μπούκλες στα μαλλιά σου, ώστε να μην φαίνεται το... αποτυχημένο φιλάρισμα. Τύλιξε τις τούφες που «πετάνε» στη βούρτσα που χρησιμοποιείς για το ίσιωμα, και καθώς τις στεγνώνεις, στρίψε τις για να πάρουν σχήμα. Σε περίπτωση που ο χρόνος σε πιέζει, καλύτερα να φτιάξεις ένα σικ σινιόν ή,  χρησιμοποιώντας  τσιμπιδάκια, να «δαμάσεις» τις ατίθασες τούφες, ενώ έχεις πιάσει τα μαλλιά σου αλογοουρά.

Δεν μου πάνε οι αφέλειες

Τον πρώτο καιρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα αξεσουάρ ώστε να «πιάνεις» τις αφέλειες προς τα πίσω ή στα πλαϊνά του κεφαλιού σου. Στην αγορά θα βρεις ευφάνταστα τσιμπιδάκια, μοντέρνες στέκες και κοκαλάκια που θα σε βοηθήσουν να «μαζεύεις» τις αφέλειες μέχρι να μακρύνουν και να κάθονται στο πλάι, μαζί με τα υπόλοιπα μαλλιά. Ύστερα, με «σύμμαχο» το πιστολάκι, μπορείς να τις ισιώνεις ώστε να φαίνονται πιο μακριές και να φτιάξεις μια χωρίστρα στα δεξιά ή στα αριστερά του κεφαλιού σου.

Η μία πλευρά είναι πιο μακριά από την άλλη

Μην μπεις στον πειρασμό να διορθώσεις το κούρεμά σου, κόβοντας τη μακρύτερη πλευρά μόνη σου. Μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να διορθώσει την ασυμμετρία που δημιούργησε, κλείνοντας ένα ακόμη (δωρεάν) ραντεβού μαζί του. Μέχρι αυτό να συμβεί, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μπούκλες, ώστε να «κρύβονται» οι ασυμμετρίες. Ή να πλέξεις τα μαλλιά σου σε σχήμα «ψαροκόκαλου», με κλίση προς τη μία ή την άλλη πλευρά για πιο μοντέρνο και σικ αποτέλεσμα.

Το νέο κούρεμα απλά δεν μου πάει

Μπορείς να επισκεφτείς ξανά το κομμωτήριο και να παραπονεθείς, με ευγενικό πάντα τρόπο, για το αποτέλεσμα που δεν σε ικανοποιεί. Είναι πολύ πιθανό να σου προσφέρουν δωρεάν ένα καινούριο ραντεβού αλλά αν όχι, σημείωσέ τους στη «μαύρη λίστα» σου. Στο επόμενο ραντεβού που θα κλείσεις για να κουρευτείς, έχε στο μυαλό σου ότι χρειάζεται να ενημερώσεις τον κομμωτή σου για το χρόνο που διαθέτεις καθημερινά στην των μαλλιών σου. Όλα τα κουρέματα δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους μαλλιών, ούτε ακολουθούν όλες οι γυναίκες την ίδια ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών τους. Είναι βασικό η κουπ  που επιλέγεις ή σου προτείνει ο κομμωτής σου, να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των μαλλιών σου και στον χρόνο που διαθέτεις για να ασχολείσαι με το φορμάρισμά τους.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: