Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα ζητά κατάργηση επιδομάτων και της τριετίας



Ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες η συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό εργασίας Εξαήμερη εργασία, ωράριο «λάστιχο», μείωση αποζημιώσεων, τέλος στις τριετίες και κατάργηση των επιδομάτων ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.


Στο χθεσινό «ραντεβού» συζητήθηκαν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα που θα πάρει μαζί της η τρόικα αναχωρώντας από την Ελλάδα. «Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την εξάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αμέσως μετά, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ. Οικονομικών σημείωναν χαρακτηριστικά: "Μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής θα υπάρχουν τα policies – δημοσιονομικά και διαρθρωτικά – ενώ για τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης θα ξεκινήσουμε αυτή τη βδομάδα, αλλά μάλλον δεν θα τα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τη Σύνοδο. Το φορολογικό μπαίνει ως prior action και πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν από την εκταμίευση. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι.

Το μακροοικονομικό σενάριο έχει χειροτερεύσει δραματικά από το Μάρτιο. Έχουμε μεγαλύτερη ύφεση, που σημαίνει ότι για να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ δεν φτάνουν μέτρα 11,5 δισ. ευρώ. Για να πετύχουμε το 4,5% στη διετία θέλουμε 18 δισ. ευρώ. Γι αυτό, λοιπόν, ζητάμε την επιμήκυνση.

Όντως θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάρουμε μέτρα 9 δισ. για να πετύχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λέμε ότι με 7,8 δισ. του χρόνου θα έχουμε πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ".

Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, κ.ά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: