Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο φόβος της απόλυσης…μείωσε τις αναρρωτικές άδειες



Τις λιγότερες αναρρωτικές άδειες δηλώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, υπό το φόβο της απόλυσης και το βάρος της οικονομικής κρίσης. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα μόνο το 14% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αιτούνται αναρρωτικής άδειας, ενώ αντίστοιχα στα άλλα κράτη της Ευρώπης το ποσοστό ανέρχεται στο 22%.


Αυτό έχει ως συνέπεια, πολλοί εργαζόμενοι να ρισκάρουν την υγεία τους, προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους. Επιπλέον, όμως, η απώλεια της εργασίας επηρεάζει πολύ δυσμενέστερα την υγεία του ελληνικού πληθυσμού, καθώς η ανεργία συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας. Τα παραπάνω τονίζουν η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αρθρίτιδα. Προτείνουν, δε, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, με κύριους αξονες την ενημέρωση, την πρόληψη, τη σωστή αντιμετώπιση, την εκπαίδευση, καθώς και την προστασία των εργαζομένων ατόμων με αρθρίτιδα.

Οι ρευματικές και οι μυοσκελετικές παθήσεις, όπως η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική, ψωριασική αρθρίτιδα) και η οστεοαρθρίτιδα, επηρεάζουν τους Έλληνες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, στην Ελλάδα ζουν περίπου 70.000-100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, με το 25% να σταματά να εργάζεται σε διάστημα 5 ετών. Επίσης υπάρχουν 25.000 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους νεαροί άνδρες, με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα ενώ περισσότερα από 2.000.000 άτομα της τρίτης ηλικίας υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των ασθενών με αρθρίτιδες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος, φοβίες και κρίσεις πανικού, που συνδέονται με την πάθησή τους, δεδομένης της τεράστιας επιβάρυνσης στην ποιότητα της ζωής τους.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: