Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

"Στημένο" το επεισόδιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής;



"Στημένο" ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το επεισόδιο με τις βαριές ύβρεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη. Το επεισόδιο φαίνεται να κατεγράφη από υπάλληλο της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στο θεωρείο και γι’αυτό έχει διαταχθεί έρευνα στον φρούραρχο της Βουλής. Εικάζεται ότι το γεγονός ήταν προσχεδιασμένο με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις.


Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δεν προέρχεται από την τηλεόραση της Βουλής, καθώς παραβιάζει τον κανονισμό, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε από την Χρυσή Αυγή.

Το επεισόδιο φαίνεται να κατεγράφη από υπάλληλο της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στο θεωρείο και γι’αυτό έχει διαταχθεί έρευνα στον φρούραρχο της Βουλής. Εικάζεται ότι το γεγονός ήταν προσχεδιασμένο με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν οι χρυσαυγίτες εκτόξευσαν ύβρεις κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτη, ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Η σπίθα που άναψε τη φωτιά ήταν η σκληρή απάντηση που έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε προηγούμενες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αποκάλεσε "κατά 25% Έλληνα τον Γ. Παπανδρέου".

Ο Γ. Μανιάτη χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού τα "φασιστικά λεκτικά σκουπίδια", ενώ έκανε λόγο για "οχετό" και συμπεριφορές τύπου καρφίτσας, παρακράτους, ταγμάτων εφόδου και ταγμάτων ασφαλείας.

"Η δημοκρατία θα σας νικήσει", είπε.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι και ούρλιαζαν "κλέφτες, αλήτες, λαμόγια" και άλλες ύβρεις.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών κινήθηκαν προς το βήμα, βρίζοντας ακατάπαυστα.

Τελικώς, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής αποχώρησε ομαδικώς από την αίθουσα της Ολομέλειας, συνεχίζοντας τις φωνές.

Ο Χρ. Παππάς, εκ μέρους της Χ.Α. κάλεσε τον κ. Μανιάτη να μεταβούν μαζί στην εκλογική τους περιφέρεια, την Αργολίδα, σημειώνοντας ότι ο πρώην υφυπουργός θα γίνει δεκτός με αποδοκιμασίες ("θα τον πάρουν με τα πορτοκάλια") και ο ίδιος με επευφημίες.

"Όποιος θέλει να απειλήσει δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή να αναλάβει τις ευθύνες του", απάντησε ο κ. Μανιάτης, συμπληρώνοντας ότι δεν φοβάται: "Είμαι όρθιος, παραμένω όρθιος και θα συνομιλώ με τους κατοίκους της Αργολίδας".

Την τάξη επιχείρησε να επιβάλει ο προεδρεύων της Βουλής, Θ. Νάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν μετατρέψει την αίθουσα της Ολομέλειας σε γήπεδο, είπε: "Πως την έχετε δει;".

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Την άμεση σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ζητεί το Κίνημα, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής", από τη συμπεριφορά των οποίων "τίθεται, πλέον, ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος" και τονίζει:

"Οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της".

Διάλογοι... περιωπής

"Ουδείς έχει εξουσιοδότηση να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας και μάλιστα με βάση αιματολογικές εξετάσεις", σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) και συμπλήρωσε: "Και αν ο εισηγητής της ΧΑ χρησιμοποίησε την προστακτική "σκάσε" νομίζοντας πως ικανοποιεί το αίσθημα μερίδας του ελληνικού λαού, ας ξέρουν οι Έλληνες αυτοί, πως ίσως είναι οι επόμενοι που θα ακούσουν την προσταγή αυτή...".

"Ακούσαμε ένα "σκάσε" και κάτι έγινε... Δεν είπαμε "σκύψε", απάντησε ο Χρήστος Παππάς.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: