Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Είδαμε τον πιλότο του «Revolution»


O Τζέι Τζέι Εϊμπραμς συνεργάζεται με τον Τζον Φαβρό για τον μπλοκμπάστερ πιλότο της σεζόν, ένα μετα-αποκαλυπτικό sci-fi για έναν κόσμο μετά το τέλος του ηλεκτρισμού. Είναι αυτή η σειρά που θα καθίσει στον εδώ και χρόνια άδειο θρόνο του «Lost»;


Με δυο λόγια: Κάποιος έριξε το γενικό του ηλεκτρικού για ολόκληρο τον πλανήτη. 15 χρόνια μετά, μια οικογένεια κρατά στα χέρια της (κυριολεκτικά όμως) τη λύση του μυστηρίου.
Ξέρουμε τους: Ανθρώπους πίσω από την κάμερα, κατά κύριο λόγο. Η σειρά προέρχεται από το ‘Εργοστάσιο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς’, σκηνοθεσία πιλότου έχει αναλάβει ο Τζον Φαβρό του «Iron Man» (και η εμπειρία φαίνεται στο πόσο επικό μοιάζει το όλο προϊόν για τα λεφτά του), ενώ δημιουργός είναι ο Ερικ Κρίπκε του «Supernatural», κάτι που είναι και το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω καθώς θα είναι ο μόνος από όλους αυτούς που θα έχει όντως ουσιαστική σχέση με τη σειρά στην πορεία της. Μπροστά στην κάμερα υπάρχει ο Μπίλι Μπερκ του «Twilight», η Ελίζαμπεθ Μίτσελ (υποθέτουμε σε περιστασιακές εμφανίσεις) να εξαργυρώνει το «Lost» credit της, αλλά πάνω απ’όλα υπάρχει ο φοβερός Τζανκάρλο Εσπόζιτο στο ρόλο του κακού, δηλαδή βασικά ο Γκας Φρινγκ του «Breaking Bad» σαν παράνομος καβαλάρης σε μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.
**Tελικά: **Εντάξει, μια μικρή υπερβολή. Δεν είναι πως ο πιλότος είναι πραγματικά κακός, αλλά και ‘καλό’ δεν τον λες. Στην πραγματικότητα είναι απλά μια αγχώδης προσπάθεια να θεσπιστούν όλοι οι βασικοί κανόνες και το κύριο exposition της μυθολογίας της σειράς. Ολο το επεισόδιο είναι set-up, set-up, set-up, σκηνή μάχης, κλισέ περί αφοσίωσης στην οικογένεια, set-up, CLIFFHANGER! και τέλος. Τα έχουμε ξαναδεί όλα στην αγωνιώδη προσπάθεια των δικτύων να ξαναπετύχουν τη μαγική φόρμουλα του «Lost» - είναι λες και κάποιος κάποτε μαγείρεψε το τέλειο δείπνο αλλά ξέχασε να σημειώσει κάπου τα υλικά που χρησιμοποίησε και πόσο χρόνο το άφησε να ζεσταίνεται.
Οι χαρακτήρες δεν είναι πιο ενδιαφέροντες από όλες τις άλλες προηγούμενες προσπάθειες, αν και για να είμαστε δίκαιοι, ο Φαβρό κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να χτίσει έναν όμορφο και εντυπωσιακό κόσμο που μας τραβά το ενδιαφέρον προτού το σενάριο μας πιάσει από το λαιμό με αναπάντητα μυστήρια και περίπλοκα ερωτήματα, κάτι που ουσιαστικά δε συμβαίνει καν. Υπό αυτή την έννοια, το «Revolution» είναι το πιο προσεκτικό (και προσεγμένο) show της μετα-«Lost» εποχής. Αλλά πραγματικά, το μεγαλύτερο μυστήριο εδώ δεν είναι «ποιος παίζει με τα φώτα», αλλά το αν η σειρά από αυτό το σημείο θα χτίσει κάτι ενδιαφέρον ή θα έχει την άδοξη πορεία όλων των προκατόχων της.

*Η σειρά ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: