Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κάνε μια καινούρια αρχή



Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να βγάλεις από τη ζωή σου 5 «κλισέ» που σε καταπιέζουν χρόνια χωρίς να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Ο λόγος; Απλούστατα δεν ισχύουν!


Δεν είναι λίγες οι φορές που πιστεύουμε σε κάποια πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Αυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα υιοθετούμε τις πεποιθήσεις των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να τις επεξεργαστούμε και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για την ορθότητά τους ή μη.

Για παράδειγμα συχνά λέμε και το πιστεύουμε ότι «οι ωραίοι άνθρωποι είναι προνομιούχοι» και αυτό γιατί  μεγαλώνουμε έχοντας ως πρότυπα λαμπερά πρόσωπα που προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης. Ασυναίσθητα δηλαδή σχηματίζουμε την άποψη ότι για να είσαι σημαντικός και για να πετύχεις στην ζωή και την καριέρα σου, πρέπει να είσαι εμφανισιακά αψεγάδιαστος.  Παρότι έχουμε δει  γύρω μας ωραίους και δυστυχισμένους, άσχημους και επιτυχημένους, εμείς εξακολουθούμε να ... φορτώνουμε τις δικές μας αποτυχίες στο γεγονός ότι η φύση δεν μας προίκισε με κάλλη.

Η διάσημη κοινωνιολόγος και life coach, Martha Beck, παραθέτει τις «ενστάσεις» της σχετικά με πέντε «κλισέ» που «φρενάρουν» την εξέλιξη και την ευτυχία μας, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς συνηθίσαμε να πιστεύουμε, και μας προτρέπει να τα βγάλουμε από μέσα μας ... επειγόντως.

1. Πρέπει να λαμβάνουμε ορθολογικές αποφάσεις

Όταν καλούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για τη ζωή μας, πολλές φορές η ορθολογική σκέψη μάς οδηγεί σε λανθασμένη «οδό». Κι αυτό γιατί, προτάσσοντας το σωστό ή το «πρέπει», το μόνο που καταφέρνουμε είναι να «θάβουμε» το ένστικτο ή  το πραγματικό «θέλω» μας.  Τα σύνθετα προβλήματα επιλύονται πιο εύκολα όταν λειτουργούμε όπως τα ζώα, δηλαδή με γνώμονα τον ένστικτο και τις δικές μας, πραγματικές ανάγκες. Σκέψου, για παράδειγμα ότι βρίσκεσαι στη φάση να αποφασίσεις για το ποιο από τα πολλά σπίτια που είδες είναι το πιο κατάλληλο για να νοικιάσεις. Αντί να αποφασίσεις με βάση τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που σου προσφέρει το καθένα από αυτά, δοκίμασε να «ακούσεις» το σώμα και την ψυχή σου. Σε ποιο απ όλα νιώθεις πιο ευχάριστα, πιο ήρεμη, πιο σαν στο σπίτι σου; Ε, αυτό είναι που σου ταιριάζει, κι ας  βρίσκεται πιο μακριά από τη δουλειά σου συγκριτικά με τα υπόλοιπα, κι ας  έχει λίγο μεγαλύτερο νοίκι από τα άλλα.

2. Το παρελθόν σου θα το βρεις μπροστά σου

Αυτός που επινόησε αυτή την άποψη, μάλλον θα το έκανε για προσωπικούς λόγους, για παράδειγμα για να απειλήσει μια γυναίκα που τον παράτησε! Στην πραγματικότητα, κανένα παρελθόν δεν στέκεται σε καμία γωνία, περιμένοντας να σε «πετύχει» για να σου μαυρίσει το παρόν. Είναι στο δικό σου χέρι να τα βρεις με τον εαυτό σου, να διορθώσεις τα λάθη που ίσως έχεις κάνει, να προσπαθήσεις να μην τα επαναλάβεις και να χτίσεις ένα ισορροπημένο παρόν, βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για το μέλλον που εσύ επιθυμείς.

3. Η πολλή δουλειά οδηγεί στην επιτυχία

Ίσως. Αν είσαι στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας και έχεις ως μοναδικό στόχο να γίνεις το μεγάλο αφεντικό της, ναι. Η ζωή όμως μας δείχνει ότι η επιτυχία δεν είναι μονοδιάστατη αλλά πολυσύνθετη.  Ένας άνθρωπος που δουλεύει ατελείωτες ώρες για να επιτύχει ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό στόχο, έχοντας μεταφέρει όλο του το «είναι» προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μόνος, όντας κάποια μέρα πλούσιος και επιτυχημένος, χωρίς να έχει στο πλευρό του κανέναν για να μοιραστεί την επιτυχία του, χωρίς να έχει ταξιδέψει, γλεντήσει, περάσει ξένοιαστες και χαλαρές στιγμές. Αν όμως προσπαθείς να επιτύχεις το καλύτερο που μπορείς σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου - στη δουλειά, στις προσωπικές και κοινωνικές σου σχέσεις, στο σπίτι σου, κ.λπ.- τότε θα νιώθεις επιτυχημένη και θα μοιράζεσαι την επιτυχία σου με τα πρόσωπα που αγαπάς.

4. Υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν όλα!

Πριν συμφωνήσεις με αυτή την άποψη, θυμήσου: Άνθρωποι με πολλά εκατομμύρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έφυγαν από τη ζωή πολύ νέοι. Άνδρες που επέλεξαν έναν άκρως πολυγαμικό τρόπο ζωής, έμειναν μόνοι μόλις η γοητεία τους ξεθώριασε.  Γυναίκες που πάλεψαν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλοπάτι της καριέρας τους, αν δεν πήραν διαζύγιο στο μεταξύ, δεν γνώρισαν ποτέ τη χαρά της μητρότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί στη ζωή προκειμένου να πετύχεις κάτι πολύ σπουδαίο, χρειάζεται να πληρώσεις ένα τίμημα,  να χάσεις πράγματα  που για τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι αυτονόητα. Γι αυτό, σταμάτησε να σκέφτεσαι ότι θα ήσουν χαρούμενη αν όλες σου οι επιθυμίες γίνονταν πραγματικότητα και προσπάθησε να είσαι ευγνώμων που μπορείς και απολαμβάνεις λίγο από όλα: την υγεία σου, το μικρό αλλά όμορφο σπίτι σου, την αγάπη του συντρόφου και των φίλων σου, τη χαρά να κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει...


5. Η απώλεια μας «στιγματίζει» για πάντα

Πολλοί άνθρωποι που βιώνουν μια απώλεια -τον χωρισμό, τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, την απόλυση, την καταστροφή του σπιτιού τους, κ.ά.- συνηθίζουν να υιοθετούν μία στάση άρνησης, παραμελώντας τον εαυτό τους,  εμμένοντας στη θλίψη, και αναμένοντας τα χειρότερα. Χάνουν έτσι την ευκαιρία να γίνουν και πάλι χαρούμενοι, αφήνοντας την καρδιά τους να πονέσει, να γίνει κομμάτια και με το πέρας του χρόνου να ενωθεί ξανά.  Γι αυτό, αν βρεθείς μπροστά σε μία τραγική κατάσταση, άφησε τον εαυτό σου να τη βιώσει -κλάψε, βρίσε αν θες, ούρλιαξε... Συνέχισε όμως τη ζωή σου και άρχισε να χαμογελάς με κάθε μικρή χαρά που σου προσφέρεται, για να καταφέρεις πολύ σύντομα να επουλώσεις τις πληγές σου και να προχωρήσεις παρακάτω.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: