Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι δηλητηριώδεις γυναίκες της μεγάλης οθόνης


Με αφορμή την επανέκδοση της θρυλικής ταινίας «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;» αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, το cinemag συγκεντρώνει δέκα αλησμόνητα πορτραίτα δολοπλόκων, εκτός ελέγχου και στις περισσότερες περιπτώσεις θανάσιμων θηλυκών που στοίχειωσαν το σινεμά και τα βάζει σε αξιολογική σειρά.


1. Η Κάθι Μπέιτς στο «Misery» (1990)
Σαλταρισμένη μοναχική γεροντοκόρη ανασύρει τον αγαπημένο της συγγραφέα από τροχαίο δυστύχημα, τον φυλακίζει στο απομονωμένο σπίτι της και θέλει ντε και καλά να τον πείσει να την ερωτευτεί. Όταν εκείνος αποφασίζει να αντιδράσει, για αρχή τον ξυλοφορτώνει. Έπειτα το ξανασκέφτεται και του σπάει τα πόδια με ένα σφυρί! Αυτό θα πει έρωτας...
2. Η Λουίζ Φλέτσερ στη «Φωλιά του Κούκου»(1975)
Η φασιστική προϊσταμένη στην ψυχιατρική κλινική της διάσημης ταινίας του Μίλος Φόρμαν ζητά από τους ασθενείς υπακοή. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις διαταγές της, ας είναι έτοιμος για μια ταχύρρυθμη θεραπεία με ηλεκτροσόκ!
3. Η Ταλούλα Μπάνκχεντ στο «Die! Die! My Darling» (1965)
Εξήντα χρόνων, η Ταλούλα Μπάνκχεντ αλλάζει τον αδόξαστο στην καημένη Στέφανι Πάουερς, η οποία υποδύεται την κινηματογραφική της νύφη σε αυτό το ακούσια αστείο καρναβάλι τρόμου. Η άπορη κορασίδα περνάει του λιναριού τα πάθη κλειδωμένη σε υπόγειο και αναγκασμένη να υφίσταται εκτός από τις βραχνές φωνές και τα τακτικά χαστούκια της θρησκόληπτης, μέθυσης και γενικώς σαλεμένης πεθεράς μέχρι και ένα ευχέλαιο, που εκτελεί η Ταλούλα προκειμένου να κρατήσει το σώμα της « παραστρατημένης» αμόλυντο!
4. Η Ντιβάιν στο «Θηλυκοί Μπελάδες» (1974)
Από τη στιγμή που οι γονείς της δεν της έκαναν το χατίρι να της πάρουν cha cha ψηλοτάκουνα ως δώρο για τα Χριστούγεννα, η κακομαθημένη νεαρά ηρωίδα της ταινίας του Τζον Γουότερς αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι και να ακολουθήσει μια ζωή παρανομίας και σκανδαλώδους ανηθικότητας που είναι γραπτό να την οδηγήσει στην ηλεκτρική καρέκλα.
5. Η Τζένιφερ Τζέισον Λι στο «Νέα Γυναίκα Μόνη Ψάχνει» (1992)
Σου συστήθηκε ως αξιαγάπητη συγκάτοικος. Λίγο καιρό μετά σου κλέβει τα ρούχα, σου κλέβει το στυλ, σου κλέβει το κούρεμα, σου κλέβει τον γκόμενο και όταν καταλάβει ότι όλα αυτά σε έχουν, εχμ, κάπως ενοχλήσει, λέει να αρπάξει έναν γάντζο και να σου πει δυο-τρία λογάκια. Έτσι απλά, για να λυθεί η παρεξήγηση.
6. Η Γκλεν Κλόουζ στην «Ολέθρια Σχέση» (1987)
Από τη στιγμή που ο άπιστος Μάικλ Ντάγκλας αποφασίζει να μην παρατήσει τη γυναίκα του για χάρη της, η Κλόουζ σαλτάρει, αναβοσβήνει λαμπατέρ ολονυχτίς, βράζει το κατοικίδιο κουνέλι του γιου, βάζει φωτιά στο αυτοκίνητο του μπαμπά και απειλεί με χασαπομάχαιρο όλη την οικογένεια. Θεατές, δώστε βάση: Ο σκηνοθέτης Εϊντριεν Λάιν κρούει τον κώδωνα για τους κινδύνους του one night stand!
7. Η Μπάρμπαρα Στάνγουικ στο «Με Διπλή Ταυτότητα» (1944)
Οι κινηματογραφικές εγκυκλοπαίδειες την ονομάζουν femme fatale. Εμείς συμβιβαζόμαστε μια χαρά και με το «γυναίκα αράχνη» που παρασύρει ξελιγωμένα αρσενικά στον ιστό της και μετά τα εξοντώνει, δίχως να αισθάνεται την παραμικρή ενοχή ή λύπη. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που κάνει η φαρμακερά σαγηνευτική Μπάρμπαρα Στάνγουικ στον άτυχο Φρεντ Μακ Μάρεϊ, ήρωα του έξοχου νουάρ που σκηνοθέτησε ο Μπίλι Γουάιλντερ
8. Η Φέι Ντάναγουεϊ στο «Mommie Dearest» (1981)
Σύμφωνα με την κινηματογραφική βιογραφία της Τζόαν Κρόφορντ, η διάσημη χολιγουντιανή ντίβα ήταν σκέτη δυνάστης στο σπίτι, μεγάλωσε τυραννικά τα παιδιά της, μισούσε τους πάντες και δεν άντεχε με τίποτα να βλέπει τσίγκινες κρεμάστρες στη ντουλάπα της!
9. Η Αν Μπάξτερ στο «Όλα για την Εύα» (1950)
Πρώην θαυμάστρια και νυν συνεργάτιδα μιας βεντέτας του θεάτρου καταφέρνει να της κλέψει τη φήμη, την επιτυχία και τον κοινωνικό κύκλο της, μεταμφιεσμένη μονίμως σε αθώα περιστερά. Η μητέρα όλων των αναρριχώμενων (και αδίστακτων) κοριτσιών αυτού του κόσμου βρίσκεται εδώ!
10. Η Αν Μπλάιθ στο «Mildred Pierce» (1945)
Η πιο κακομαθημένη κόρη που μας σύστησε ποτέ το σινεμά όχι μόνο δεν εκτιμά με τίποτα τις πολυάριθμες θυσίες που κάνει η φτωχή μητέρα της, Τζόαν Κρόφορντ, προκειμένου να της προσφέρει όλες τις ανέσεις αλλά και αποδεικνύει ότι θα έκανε οτιδήποτε για τα χρήματα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: