Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»: επίσημη συμμετοχή στο 37ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο!



Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», ξεκινά τη διεθνή της πορεία με την επίσημη συμμετοχή της στο Καναδικό Φεστιβάλ. Διαβάστε τι δήλωσε, αποκλειστικά στο Flix, ο Γιάννης Σμαραγδής.


Η ανακοίνωση του ολοκληρωμένου προγράμματος του 37ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντοεπιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη για το ελληνικό σινεμά: το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», η νέα επική παραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή («El Greco») αποτελεί μέρος τους επίσημου προγράμματος, στο τμήμα World Contemporary Cinema.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος και βαθιά υπερήφανος» δήλωσε στο Flix ο δημιουργός, «που η ταινία βρήκε το δρόμο της. Το "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι", ξεπερνώντας τις άπειρες δυσκολίες για να ολοκληρωθεί, κι έχοντας τη δική του ψυχή, ξεκινά τη διαδρομή του από το Φεστιβάλ του Τορόντο - μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο τις ελληνικές αξίες, σε εποχές που τόσο μα τόσο δοκιμάζονται. Με αυτό τον τρόπο, η ταινία επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο...»
Nα θυμίσουμε ότι το 2008 και το «El Greco» συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Μάλιστα το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld το είχε κατατάξει ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.
Το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», με γυρίσματα σε Ελλάδα (Πύλο, Αίγινα, Κρήτη και Ψαρά) και Ρωσία (Αγία Πετρούπολη και Αστραχάν) και ηθοποιούς από 6 χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα) διηγείται μία επική ιστορία: τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη.
Ανοιχτές θάλασσες, περιπέτεια, ίντριγκες, διεθνείς συνωμοσίες. Ο Ιωάννης Βαρβάκης έδρασε τέλη 18ου και αρχές 19ου αιώνα. Διαβόητος πειρατής, πλοιοκτήτης και δαιμόνιος έμπορος, κατέφτασε στην αυλή της Τσαρίνας Αικατερίνης της 2ης της Ρωσίας, κέρδισε την εύνοιά της, εξελίχθηκε σε πάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού και επέστρεψε για να βοηθήσει την Ελλάδα στην Επανάσταση του 1821.
Η Ιστορία τον θέλει να συμμετέχει και στην πυρπόληση της τουρκικής αρμάδας του Τσεσμέ, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «Ηρωας του Τσεσμέ». Μετά την απόκτηση της περιουσίας του ο Βαρβάκης έκανε γενναίες δωρεές στο ελληνικό κράτος πιστεύοντας στην ελληνική φιλαλληλία: «ο Θεός μου έδωσε χρήματα για να είμαι χρήσιμος στους άλλους ανεξάρτητα από έθνη, θρησκείες και πολιτισμούς.»
Τον ρόλο του Βαρβάκη υποδύεται ο Γερμανός πρωταγωνιστής Σεμπάστιαν Κοχ («Οι Ζωές των Αλλων») ο οποίος δήλωσε ότι «νιώθει ταύτιση με τις ιδέες του ευεργέτη», την Αικατερίνη της Ρωσίας η Κατρίν Ντενέβ, ενώ ο Τζον Κλιζ ερμηνεύει τον Βρετανό διοικητή της Ζακύνθου, όπου ο Βαρβάκης πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του (έχοντας δωρίσει τα τελευταία του χρήματα για την ανέγερση της Βαρβάκειου Σχολής). Συμμετέχουν επίσης ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο και ο Νικ Ασντον (οι δυο συμπρωταγωνιστές του «El Greco») και οι Ρώσσοι ηθοποιοί Εβγκένι Στούτσκιν και Ολγκα Σουτούλοβα.
Από ελληνικής πλευράς ανάμεσα στο καστ της ταινίας συναντάμε τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Ακη Σακελλαρίου, την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, τον Παύλο Κοντογιαννίδη, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Μάνο Βακούση.
Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Αρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος, τα κοστούμια η Ισπανίδα Λάλα Ουέτε, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου του 2012 από την Feelgood Entertainment.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: