Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στην Υεμένη


Ο Λάσε Χάλστρομ υπογράφει τη ρομαντική αυτή κωμωδία, φέρνοντας κοντά στη μεγάλη οθόνη τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, την Έμιλυ Μπλαντ και την Κριστίν Σκοτ Τόμας.


«Ψαρεύοντας σολωμούς στην Υεμένη»
Ο Λάσε Χάλστρομ αξιοποιεί στην ταινία του το σενάριο του Σάιμον Μποφόι που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Πολ Τόρντεϊ (στη χώρα μας κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδ. Μίνωας). Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ ενσαρκώνει τον ιδιόρρυθμο ιχθυολόγο Άλφρεντ Τζόουνς, ειδήμονα στο ψάρεμα σολωμού που εργάζεται για την βρετανική κυβέρνηση.

Η Έμιλυ Μπλαντ υποδύεται την Χάριετ, την εκπρόσωπο ενός εκκεντρικού σεϊχη που επιθυμεί να φέρει τους σολωμούς στην…Υεμένη ενώ η Κριστίν Σκοτ Τόμας, στο ρόλο της υπεύθυνης Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει να προωθήσει την αγγλο-αραβική φιλία με πρωτότυπο τρόπο…
Στην υπόθεση της ταινίας, ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς αναγνωρισμένος ιχθυολόγος, έρχεται αντιμέτωπος με την πιο περίεργη πρόκληση στην καριέρα του, καθώς υποχρεώνεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης. Ο ίδιος θεωρεί την ιδέα παράλογη, όμως μετά από πιέσεις της βρετανικής κυβέρνησης, δεν έχει μεγάλα περιθώρια να αρνηθεί. Έτσι επιχειρεί να πραγματοποιήσει κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατο: να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου... και να τους «πείσει» να κολυμπήσουν εκεί.

Εμπνευστής και χρηματοδότης αυτής της ιδέας είναι ένας ευσεβής σεΐχης, λάτρης του ψαρέματος, στου οποίου την κοσμοθεωρία απουσιάζει η έννοια του αδύνατου. Ο Τζόουνς θα αναθεωρήσει τις ενστάσεις του και μαζί με τη Χάριετ, θα ανακαλύψει τον έρωτα αλλά και πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι το κυνήγι ενός στόχου που φαντάζει ουτοπικός. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας.
Πρωταγωνιστούν οι : Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Έμιλυ Μπλαντ. Η ταινία προβάλλεται από την Σπέντζος Films






Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: