Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πόσο νορµάλ είναι η σχέση σας µε τα social media;


Μήπως ο όρος «κοινωνικά δίκτυα» σας φαίνεται …κινέζικος;
5 πράγµατα που είναι συνηθισµένα

•Να χρησιμοποιείτε το Facebook κυρίως για να επικοινωνήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό κάνει και το 37% των Ελλήνων χρηστών, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 32% το επιλέγει «για διασκέδαση».

•Να θεωρείτε ότι μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για την καλή φήμη μιας εταιρείας η αξιοποίηση των social media. Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και το 95% των ερωτηθέντων, σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Manpower.
•Να έχετε εθιστεί με το Pinterest. Δεν είστε η μόνη άλλωστε. Το γνωστό και ως «outsider των social media» κοινωνικό δίκτυο Pinterest έχει καταφέρει να σπάσει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα το φράγμα των 10.000.000 χρηστών, έχει αυξήσει τους μοναδικούς χρήστες του κατά 2.702% μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο και δέχεται καθημερινά περίπου 1.036.000 χρήστες, εκ των οποίων το 68,2% είναι γυναίκες.
•Να πιστεύετε ότι η χρήση του Facebook μπορεί να παραβιάσει την προσωπική σας ζωή. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup, το 65% των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ ή αρκετά για το παραπάνω, κάθε φορά που το χρησιμοποιούν.
•Να ισχυρίζεστε ότι η περιήγηση στα social media δεν επηρεάζει αρνητικά την επίδοσή σας στη δουλειά. Σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor, που διεξήχθη σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο, το 75% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι η ανάγνωση και η ενημέρωση του προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ικανή να αποσπάσει την προσοχή του εν ώρα εργασίας.

Το νορµάλ σε αριθµούς
800 εκατομμύρια περίπου ήταν οι ενεργοί χρήστες του Facebook τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ναυτεμπορικής.
45% των Ευρωπαίων βουλευτών ενημερώνονται για την επικαιρότητα από τα social media, σύμφωνα με την έρευνα Digital Democrasy Study του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ. 2,7 δισεκατομμύρια σχόλια και likes αντάλλαξαν οι χρήστες του Facebook το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
180.000 tweets την ημέρα κάνουν οι Έλληνες χρήστες του Twitter.
35 ώρες βίντεο «φορτώνονται» κάθε λεπτό στο Youtube
50% των χρηστών του FB έχουν πάνω από 100 «φίλους», χωρίς να τους ξέρουν όλους προσωπικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: