Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η ΓΙΑΓΙΑ BODYBUILDER


Η ΓΙΑΓΙΑ   BODYBUILDER

Όταν ακούς τη λέξη το μυαλό σου πηγαίνει σε θηριώδεις άντρες με υπερτροφικά λαδωμένα σώματα και κορμιά μπετόν αρμέ. Α, και λογικά όχι παραπάνω από τα 35. Όσο για τις γυναίκες που ασχολούνται με το bodybuilding, αυτές σου μοιάζουν στην καλύτερη με αντιαισθητικά τέρατα με φωνές παραμορφωμένες από τα στεροειδή και θηλυκότητα τόση όση και ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Υπάρχει τρόπος για να γκρεμίσω την καθιερωμένη αυτή αντίληψή σου, και αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη σε ηλικία πρωταθλήτρια bodybuilding στον κόσμο! Η οποία δεν είναι ούτε 40, ούτε 50, ούτε 60, αλλά 75 ετών! Η Ernestine Shepherd είναι μία αξιολάτρευτη νοικοκυρά από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Ποτέ στη ζωή της δεν είχε γυμναστεί. Για την ακρίβεια, «δεν ήξερα καν τι θα πει γυμναστική. Παραήμουν λεπτεπίλεπτη για να ασχοληθώ με οτιδήποτε σχετικό», όπως ομολογεί η ίδια.

011251 grndmthr
Έτσι, φτάνουμε στα 56 της, όταν μαζί με την αδερφή της, η Ernestine προσκλήθηκαν σε ένα φιλικό πικ νικ μετά μπάνιου. Όταν πήγαν να δοκιμάσουν τα μαγιό τους, έπαθαν σοκ αντικρίζοντας τα σώματά τους. Για την ακρίβεια, δεν μπορούσαν καν να τα βλέπουν στον καθρέφτη και έτσι ξεκίνησαν γυμναστική άμεσα.
Δυστυχώς, όσον αφορά την αδερφή της, η απόφαση δεν κράτησε για πολύ. Λίγο καιρό αργότερα, πέθανε από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και η Ernestine κατέρρευσε. Πέρασε μία ολόκληρη περίοδος με κρίσεις πανικού και απανωτές καταθλίψεις, ώσπου μία μέρα η αδερφή της εμφανίστηκε στον ύπνο της και την επέπληξε γιατί «δεν ακολουθούσε την απόφαση που είχαν πάρει μαζί». Αυτό ήταν. Η ζωή της Ernestine άλλαξε μια για πάντα.
Ξεκίνησε σιγά σιγά με ελαφριές ασκήσεις, για να δει την ανταπόκριση του παντελώς αγύμναστου σώματός της και σιγά σιγά προχωρούσε, καθώς έβλεπε ότι το κορμί της ανταποκρινόταν στην πρόκληση. Και στα 71 της, έκανε το μεγάλο βήμα: ξεκίνησε επαγγελματικά το bodybuilding!
Ναι, όπως το ακούς. Στα 71 σου το να πετάς την ποδιά της νοικοκυράς και να λιώνεις όλη την ημέρα στα γυμναστήρια και τις προπονήσεις, πασχίζοντας να δομήσεις ένα κορμί καμπάνα, ε το λες και μεγάλη απόφαση. Η Ernestine ωστόσο ήταν αποφασισμένη. Και έχει φτάσει σήμερα, στα 75 της, να είναι δύο φορές πρωταθλήτρια bodybuilder και κάτοχος του σχετικού ρεκόρ Γκίνες, βεβαίως βεβαίως!

021251 grndmthr
Κάθε μέρα σηκώνεται στις 3 το πρωί και τρέχει περίπου 10 μίλια. Στόχος της είναι να πιάνει τα 70-80 μίλια την εβδομάδα για να κρατιέται σε φόρμα (και μόνο που το διαβάζω, λαχανιάζω!). Ακολουθεί μία συγκεκριμένη υπερπλήρη για μία 75χρονη δίαιτα των 1700 θερμίδων ημερησίως, η οποία περιλαμβάνει πολλούς κρόκους αβγών, πολύ κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και φρούτα! Στην προσπάθειά της έχει την καλύτερη δυνατή ενθάρρυνση, καθώς προπονητής της είναι ο πρώην Μίστερ Κόσμος Yohannie Shambourger.
Το σώμα της είναι πραγματικά εκπληκτικό και δηλώνει υπερήφανη για αυτό, καθώς όπως λέει δεν έχει πάρει ποτέ της το παραμικρό συμπλήρωμα διατροφής, πόσο μάλλον αναβολικά. Για να καταλάβεις καλύτερα, η πρώτη φορά που έβαλε μπικίνι στη ζωή της ήταν στον πρώτο της επίσημο διαγωνισμό ως bodybuilder στα 73 της, και την πρώτη φορά που το είδε επάνω της, έμεινε «έκπληκτη, αλλά και κολακευμένη». Σε όσους της δηλώνουν τον θαυμασμό τους, αυτή δηλώνει ότι το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να εμπνεύσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε. «Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και τίποτα άλλο», όπως λέει. «Και δεν πρόκειται να με βάλει κάτω ένα νούμερο».

Και το αποδεικνύει καθημερινά με τις πολύωρες προπονήσεις της, και το personal training που αναλαμβάνει σε πολύ νεώτερους ανθρώπους της! Κάθε Κυριακή, μάλιστα, αμέσως μετά τη λειτουργία, μαζεύει όλες τις γειτόνισσές της, στην εκκλησία της γειτονιάς τους στη Βαλτιμόρη, και προπονούνται μαζί, ακόμη και μέσα στην ίδια την εκκλησία!
Ποιο είναι το μυστικό της; «Δεν υπάρχει μυστικό, λέει η ίδια. Ευτυχία, καλή υγεία και ψυχική ευμάρεια είναι η ιδανική φόρμουλα», λέει χαμογελώντας. Και συνεχίζει στα 75 της, παρακολουθώντας φανατικά τον Sylvester Stallone ως Rambo στον ελεύθερο χρόνο της, ενώ θαυμάζει τον Barack Obama και έχει ως όνειρό και επόμενο στόχο της να γυμνάσει τη σύζυγό του Michelle!

Δεν ξέρω αν η Ernestine Shepherd θα καταφέρει να περάσει τις πύλες του Λευκού Οίκου anytime soon, βλέπω ωστόσο ότι όταν βάλει κάποιο στόχο τον πετυχαίνει. Και με το παραπάνω… Το βίντεο που ακολουθεί νομίζω τα λέει όλα με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο που μπορώ να συμπληρώσω είναι ότι σίγουρα κανένας ληστής δεν θα ήθελε να προσπαθήσει να αρπάξει την τσάντα της συγκεκριμένης γιαγιάς στο δρόμο. Ούτε και κανείς άλλος να τα βάλει μαζί της. Για ευνόητους λόγους….
Δείτε το βίντεο και καμαρώστε την!






Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: