Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στομαχικές διαταραχές: Ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους!

 
 
Είναι από τις πλέον συνηθισμένες ενοχλήσεις καθώς οι στομαχικές διαταραχές ταλαιπωρούν, μικρούς και μεγάλους, και επηρεάζονται βαθιά από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες, το στρες, την ποιότητα ζωής.



Αν πονάτε και πρήζεστε συχνά στην κοιλιά και αντιμετωπίζετε διαταραχές στις κενώσεις (διάρροια, δυσκοιλιότητα ή και τα δύο εναλλάξ) και τα προβλήματα συνυπάρχουν με ημικρανία, κόπωση και ταχυκαρδία, τότε υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να πάσχετε από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, πρόβλημα που δεν έχει μόνον αιτία, ούτε την ίδια ένταση από ασθενή σε ασθενή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η σχέση ανάμεσα στον ψυχισμό του ατόμου και το σύνδρομο θεωρείται άμεση. Ένοχες ενδέχεται επίσης να είναι ορισμένες τροφές, όπως οι πιπεριές και ο καφές. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν και άλλες διατροφικές συνήθειες, επιβαρυντικές για κάθε οργανισμό. Παρακολουθήστε, αν έχετε συμπτώματα μετά την κατανάλωση συγκεκριμένης τροφής, ή μεγάλης ποσότητας από αυτή, γιατί η δυσανεξία απαιτεί προσοχή. Mε βάση την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα και την έντασή του, ο γιατρός θα σας συστήσει την αγωγή.

Oι αλλαγές στη διατροφή (αύξηση ή μείωση της ποσότητας φυτικών ινών που λαμβάνετε), καθώς και η συχνή άσκηση μπορούν επίσης να περιορίσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα. Αν η αιτία είναι ψυχολογική, προτιμάται η ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και ίσως κάποιο αντικαταθλιπτικό ή αγχολυτικό φάρμακο. Στην περίπτωση που το πρόβλημα οφείλεται σε παλαιότερη λοίμωξη, ενδέχεται η σύσταση αντιβίωσης.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: