Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η Συρία κατέρριψε τουρκικό μαχητικό


Περίεργες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της κατάρριψης τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου F4 με δύο χειριστές από την Συριακή αεράμυνα στις 11.58 το μεσημέρι της Παρασκευής.


Το αεροσκάφος επιχειρούσε Νοτιοδυτικά της Αντιόχειας όπου και κατέπεσε εντός των συριακών χωρικών υδάτων. Κατά τις κυπριακές αρχές και τον ραδιοφωνικό σταθμό Άστρα της Λευκωσίας που πρώτος μετέδωσε την είδηση, δεν υπήρχε στην περιοχή δραστηριότητα που να καταδεικνύει αερομαχία. Κατά πληροφορίες από την Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές φέρονται να είχαν ζητήσει άδεια υπέρπτησης από το FIR της Συρίας.

Στις 13.00 της Παρασκευής, όταν τα τουρκικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το γεγονός, διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι το αεροσκάφος κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης. Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό ότι στην περιοχή αυτή επιχειρούν τρία ρωσικά πλοία στα πλαίσια άσκησης ρουτίνας όπως έχει ανακοινώσει επισήμως η Μόσχα.
Αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας γύρισε εσπευσμένως στην Άγκυρα, ενώ ταξίδευε πάνω από την Ιταλία και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη άφησε να εννοηθεί σε μία πρώτη επαφή του με ΜΜΕ ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη για το… λάθος. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατά τεκμήριο αληθοφανής άποψη των τουρκικών αρχών ότι είχαν προηγουμένως ζητήσει άδεια υπέρπτησης από τον συριακό εναέριο χώρο. Οπότε προκύπτει το ερώτημα τι ακριβώς κατασκόπευε το αεροσκάφος αυτό, αφού καμία χώρα δεν θα έδινε άδεια υπέρπτησης για κατασκοπεία εις βάρος της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό επιτελείο διέταξε αμέσως έναρξη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο πιλότοι. Κατά πληροφορίες όμως, που αναμεταδίδονται από το Reuters, την αραβική σελίδα του BBC και από πηγές της Μόσχας, οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και βρίσκονται στα χέρια των συριακών αρχών, όποτε η Άγκυρα επιχειρεί για της διπλωματικής οδού να επιτύχει την επιστροφή των χειριστών .

Αργότερα, απόψε, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου ώστε να διαλευκανθεί το μυστήριο που καλύπτει την κατάρριψη του αεροσκάφους, η οποία σημειωτέον, είναι η πρώτη που καταγράφεται στην περιοχή αυτή από τότε που άρχισε να κορυφώνεται η ένταση μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων Ανατολικά της Κύπρου. Επιπροσθέτως, κατά την ίδια περίοδο, κλιμακώθηκε η συριακή εσωτερική κρίση, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα κατεγράφη η πρώτη αερομαχία (dog fight) μεταξύ ισραηλινών και τουρκικών αεροσκαφών.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: