Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αν είσαι άντρας, κατέβα στα Νότια



Ένα Σάββατο κάτω από το αυλάκι της Αττικής, δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Αν δεν κάνεις συγκεκριμένα βήματα, μπορεί να την πατήσεις. Και σαν άντρας, που είσαι, να εκτεθείς. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ…


Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια. Κείμενα για τα Νότια Προάστια και το τι να κάνεις σε αυτά. Είτε τα γράφεις (π.χ. του λόγου μου), είτε τα διαβάζεις (π.χ. του λόγου σου), σε βάζουν σε σκέψεις, για το αν έχουν πραγματική αξία αυτές οι προτάσεις-tips, όταν μάλιστα σε ένα κείμενο που είχε γράψει ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, μας την πέσατε κανονικά στη λογική «αφήστε το τι πρέπει να κάνουμε και τα δήθεν κείμενα».
Είναι αλήθεια, πως ο αναγνώστης ποτέ δεν ήθελε κάποιον δερβέναγα να του πει τι να κάνει και πώς να το κάνει. Ο καθένας επιλέγει τη διασκέδαση, το ντύσιμο, το σεξ και τη γκόμενα που του αρέσει. Όλοι οι άλλοι να πάνε να πηδηχτούν (sic), όπως είχε πει κάποτε και ο Ψάθας.
Όμως, Ιούνιο μήνα με 35 βαθμούς προτού προλάβουμε να κάνουμε συντήρηση στα κλιματιστικά για να φύγει η πάχνη από τα φίλτρα, πώς γίνεται να βγάλεις εκτός κειμενικής αναφοράς τα Νου-Που. Αφού, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μαζεύουν τον κόσμο τα σαββατοκύριακα (έστω και σε μικρότερη ένταση σε σχέση με το παρελθόν, αφού και το Κέντρο έχει καλές και σκιερές επιλογές πλέον – αλλά δεν έχει θάλασσα).
Εδώ, τώρα όμως, δεν θα πιάσουμε όλο το φάσμα των νοτίων προαστίων, ούτε θα μιλήσουμε για σολάριουμ, ψώνια και φθαρμένες σαγιονάρες από το πέρα δώθε στην κεντρική λεωφόρο Μεταξά της Γλυφάδας.
Θα κάνουμε αντρικές δουλειές.

Αρχικά, κουρέψου

Το The George Barber & Shop που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες στην Α. Μεταξά 46Β, δύο πόρτες από το Opus (το καφέ όπου θα δεις Πάντελιτς, Μανιάτη και άλλους ποδοσφαιριστές να εκμεταλλεύονται τα ρεπό τους) είναι ένα μοντέρνο ανδρικού κουρείο, που εκτός από το να σε κουρέψει σωστά και με βάση αυτό που σου ταιριάζει, θα πιάσει και τη φαλτσέτα για να σε κάνει γαμπρό κανονικό ή φαντάρο πριν την κατάταξη. Χαλαροί τύποι το έχουν, οπότε ακόμη κι αν θες κάνα φρέντο στο χέρι από δίπλα, μην διστάσεις: πάρε έναν και μπες.
 

Ωραία, τώρα πασαρέλα…

Στη Βουλιαγμένη Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, έχει catwalking. Πλατφόρμες κάτω με τζιν, χωρίς τζιν, με κοντά σορτσάκια, χωρίς σορτσάκια, δεν θυμάμαι αν έχει πετύχει το μάτι μου και καμιά γυναίκα χωρίς μαγιό. Μάλλον όχι, αλλά δεν το αποκλείω να πετύχεις εσύ. Από το Aqua Marina, το Waffle House μέχρι το Πιάτσα Καλαμάκι (το ΙΙ, όχι της Γλυφάδας) και το Rumors, περνάνε γυναίκες κάθε γούστου και προτίμησης.
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας εσύ εκεί (ή εγώ) και θα τρέξουν πάνω σου, αλλά σου δίνει την ευκαιρία να τσεκάρεις κάποιες και το βράδυ που τα ήθη και τα έθιμα είναι πιο χαλαρά, να ξέρεις που να ρίξεις το bet σου. Και στην τελική, αν δεις ότι δεν βγαίνει τίποτα, ρίξε μια βουτιά απέναντι που έχει σχετικά καλά νερά για Αττική, παίξε κανένα τάκα – τούκα (ρακέτα εννοώ) και μετά με τρία καλαμάκια κοτόπουλο, ένα freddo και μια βάφλα με νουτέλα και παγωτό καραμέλα βουτύρου, θα είσαι κομπλέ. Θα έχεις ξεχάσει, ότι έμεινες άπραγος.

Πάμε Balux?

 
Για κάποιο λόγο αυτό το ρήμα και αυτό το μαγαζί, έδεσαν πολύ καλά στην πρόταση και εδώ και 8 χρόνια, ο κόσμος κατηφορίζει στο καλοκαιρινό (με τις μαξιλάρες στην άμμο) Balux Café σαν ρομπότ, σαν κοπάδι από ηλιοκαμένα πρόβατα, που είναι σίγουρα ότι αυτό είναι το μαντρί τους. Cocktails, καμιά παγωμένη τεκίλα που είναι πάντα καλύτερη με τον ήλιο από πάνω σου, καλή μουσική και πολλά events, σε ένα μαγαζί που έχει αποδείξει ότι έχει διάρκεια στην απόδοσή του και αυτό στα Νότια δεν είναι εύκολο να το πετύχεις.

Φάε λίγο, να σε πιάσει, πριν τα ποτά

Εκεί (ή εδώ) στο Νότο λόγω των αμερικανικών βάσεων που στήθηκαν τη δεκαετία του 80 (για να κάνουμε και λίγο ιστορία), τα burgers ήταν πάντα στο βασικό, σχεδόν καθημερινό διαιτολόγιο όσων μένουν προς αυτά τα μέρη. Πιθανότατα τα επίπεδα της χοληστερόλης να είναι ανάλογα με αυτά που συναντάς σε κάτι αμερικανικές περιοχές, βουτηγμένες στο λίπος και τον 100% μοσχαρίσιο κιμά.
 
Και έχει burger για κάθε ουρανίσκο και στομάχι. Στο Burger Joint, στη Φοίβης, θα βρεις το νεοϋρκέζικο στυλ, θα φας και λουκουμάδες και γενικώς θα στα τιμήσουν τα λεφτά σου. Στο The Burger Times, στην Κωνστανινουπόλεως θα βρεις angus κιμά, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης σε ένα XL burger που φτάνει και για δύο. Από εκεί και πέρα, το Queen Burger στη Γιαννιτσοπούλου συνεχίζει μια παράδοση 30 ετών, ως το πιο dine in μπεργκεράδικο της Αθήνας, με γεύση που στην κυριολεξία δεν μοιάζει με κανενός άλλου. Και έχεις και τοAmerican Burger, πιο ψηλά, στη Σ. Βέμπω, να σου τάζει μπιφτέκια με πετραχήλια, με mushroom melt συνταγές, διπλά και τριπλά μπιφτέκια. Αν είσαι άντρας, πάντως, φάε σε όλα (όχι την ίδια μέρα).

Στη μπάρα είναι τα ωραία

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η λέξη bar για τους νότιους ήταν κάτι ξένο, εναλλακτικό. Η τάση τότε εκεί ήταν αρένες με αγόρια και κορίτσια να συνωστίζονται, μεγάλα μαγαζιά, αχανείς εκτάσεις. Όμως, τώρα η ομολογουμένως καλύτερη φάση για ποτό (που ξεκίνησε και δοξάζεται στο Κέντρο) ευτυχώς κατέβηκε και κάτω από το αυλάκι της Αμιφθέας. Επιλογές πολλές πλέον.
 
Στο Joy έχεις καλές μουσικές και καλά ποτά, στο Pere Ubu είσαι σε hot σημείο της Γλυφάδας, με το Ache απέναντι για χαλάρωμα και αποθεραπεία, το Partners είναι κλασική πλέον αξία, το Μωσαϊκό (φωτό) είναι η εναλλακτική κατάσταση με πιο ροκ στοιχεία σε ύφος και μουσική, το Mikro απέναντι χορεύει σε house ρυθμούς και δόξα τω θεώ, μπάρα να θες και θα βρεις να ακουμπήσεις.

Τώρα, είσαι ανεβασμένος;

Ο Σάκης Ρουβάς φέρνει το ρεύμα και ο Αντύπας ανεβάζει την τάση στο Thalassa Stage. Ο ένας είναι αυτός που είναι εδώ και χρόνια, προσφέροντας σε άντρες και γυναίκες μαγαζιά και διασκέδαση υψηλού και απολύτως μοντέρνου επιπέδου και ο άλλος μόλις πει «Άααρααααγεεεεε», από κάτω ο κόσμος σπάει τα τραπέζια και μετακινεί και το Θάλασσα και τη θάλασσα.
Οι δύο τους δημιουργούν το πιο αντρικό μπουζούκι του φετινού καλοκαιριού. Παντού γυναίκες για να δουν τον Σάκη, παντού άντρες που οδηγούν και τις σκέφτονται (τις γυναίκες).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αυτό που λέει και ο τίτλος: αν είσαι άντρας, κατέβα στα Νότια. Θα φας καλά.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: