Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ORAC: η αγαπημένη δίαιτα της Τατιάνας Στεφανίδου



Η Τατιάνα Στεφανίδου μιλά και αποκαλύπτει γιατί εμπιστεύεται την δίαιτα ORAC.

Την συνταγή με την οποία διατηρείται πάντα σε φόρμα αποκάλυψε η γνωστή παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου.
Τα τελευταία χρόνια η Τατιάνα διατηρείται σε σταθερό βάρος, κάτι που την γεμίζει ενεργητικότητα και ζωντάνια. Η ίδια, αν και κάνει διατροφικά σφαλματάκια, όπως αποκάλυψε σε εβδομαδιαίο περιοδικό, καταφέρνει και διατηρείται σε φόρμα, χάρη στη δίαιτα ORAC.

INFO ORAC: Οι «πρωταγωνιστές» της αντιοξειδωτικής διατροφής

Οι επιστήμονες του USDA –Αρχής των ΗΠΑ που θα μπορούσε να συγκριθεί με το δικό μας Υπουργείο Γεωργίας– μας ετοίμασαν ένα σημαντικό «βοήθημα», ώστε να αυξήσουμε την περιεκτικότητα της διατροφής μας σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Κατέταξαν λοιπόν όλα τα τρόφιμα σε μία κλίμακα –τη λεγόμενη κλίμακα ORAC (Oxygen Reagent Absorbance Capacity)– ανάλογα με την ικανότητά τους να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Σύμφωνα με αυτήν, η πρώτη «δεκάδα» των τροφών με τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση έχει ως εξής (ξεκινώντας από τα πιο «ισχυρά»): ξερό δαμάσκηνο, σταφίδα, μύρτιλλο, βατόμουρο, φράουλα, σπανάκι, λαχανάκι Βρυξελλών, φρέσκο δαμάσκηνο, φύτρο τριφυλλιού, μπρόκολο. Σημαντικές αντιοξειδωτικές «επιδόσεις» σημειώνουν ακόμη το παντζάρι, το πορτοκάλι, η κόκκινη γλυκιά πιπεριά, το κόκκινο σταφύλι και το κεράσι.

Η Στεφανίδου, ακολουθεί την δίαιτα ΟRAC με τις οδηγίες του γνωστού διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη και όπως παραδέχεται:

«Είχα κι εγώ το άγχος της παραλίας! Φέτος, η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Έζησα τέτοια πίεση που δεν μπορούσα να υποφέρω και στο φαγητό. Ένιωθα συχνά ότι το βράδυ που γυρίζω κατάκοπη είναι μία από τις τελευταίες απολαύσεις που μου έχουν απομείνει. Έτρωγα, λοιπόν, τεράστιες ποσότητες με τη βουλιμία να με κυριεύει. Έτσι, λοιπόν, πήρα τρία κιλά, που μου φάνηκαν αμέσως. Το ευαίσθητο σημείο μου είναι η κοιλιά! Με τα κατάλληλα ρούχα το χειμώνα, δεν το κατάλαβε κανείς. Στην παραλία, όμως, δεν κρύβεται τίποτα. Έχω και τον νταλκά των παπαράτσι. Τα τρία κιλάκια μου, εκτός από τους λουόμενους στην παραλία, θα τα χαζέψουν και, ενδεχομένως, θα τα σχολιάσουν, πολλές χιλιάδες αναγνωστών στα περιοδικά. Εφιάλτης!».

Όπως καταλαβαίνεις για μια γυναίκα που εκτίθεται καθημερινά την τηλεόραση όπως η Τατιάνα, η κριτική για το βάρος της, την απασχολούσε. Έτσι, ήθελε μια δίαιτα που να την βοηθά και εξηγεί γιατί προτίμησε την ORAC σε σχέσχη με τις υπόλοιπες.

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν πείνασα και δεν έχασα τις δυνάμεις μου. Πολλές φορές έχω κόψει το φαγητό για δύο ή τρεις ημέρες, λυσσώντας στην πείνα, με την προσδοκία να χάσω τα κιλά μέσα σε μία νύχτα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Μετά το τριήμερο της λιμοκτονίας καταβρόχθιζα με βουλιμία τόνους φαγητού και γλυκών. Τώρα, αντίθετα, νιώθω υγιής και βλέπω ότι έχω κάψει λίπος και μάλιστα τοπικό!».

Μιλώντας στο περιοδικό η Στεφανίδου δίνει και τη δική της συμβουλή σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν δίαιτα:

«Όσες ξεκινήσατε τη δίαιτα συνεχίστε ακάθεκτες. Αν κουραστείτε πολύ, ρίξτε το μία μέρα έξω. Δεν θα πάρετε κιλά, αν αποφύγετε τα πολλά γλυκά και το υπερβολικό αλκοόλ. Μετά συνεχίστε χωρίς τύψεις και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: