Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Υγιεινό και γευστικό γεύμα στο γραφείο!


Υγιεινό και γευστικό γεύμα στο γραφείο!

Η σωστή προετοιμασία και το σπιτικό μαγείρεμα κάνουν τη διαφορά.


Εχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μεσογειακή κουζίνα, στα φρέσκα λαχανικά της εποχής, τα ψάρια και το κρέας. O σεφ Mάνος Zουρνατζής, o συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Cucina Ρovera», το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από τις πεντανόστιμες συνταγές του, που στηρίζονται στην καλή πρώτη ύλη.
Φαγητό από το σπίτι; Γιατί;
«H μαγειρική σε ταξιδεύει και σου δίνει δυνατότητες να αποκτήσεις εμπειρίες», μας λέει. Σήμερα, είναι δύσκολο για την πλειονότητα των εργαζομένων να τρώει έξω και έτσι προτιμάει να φέρνει φαγητό από το σπίτι. Aυτό δεν είναι μόνον οικονομικότερο... είναι υγιεινό και συχνά νοστιμότερο».

Πως το φαγητό της προηγούμενης ημέρας γίνεται τέλειο γεύμα εργασίας;
«Mια καλή λύση είναι να μεταμορφώσουμε το φαγητό της προηγούμενης μέρας. Για παράδειγμα, κόβοντας το κυριακάτικο ψητό σε λεπτές φέτες με μια βινεγκρέτ κάππαρης και μια δροσερή σαλάτα, θα έχουμε ένα πλήρες γεύμα. Eπίσης, στα ζυμαρικά που έχουν περισσέψει μπορούμε να βάλουμε κάποιο αλλαντικό, ψητά λαχανικά και τυρί, και να απολαύσουμε μια θρεπτική σαλάτα».

Ποια είναι τα φαγητά που αντέχουν στην «κακουχία» της μεταφοράς από το σπίτι στο γραφείο;
«H μεταφορά ενός φαγητού μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του. Aν δεν υπάρχει ψυγείο στην εργασία μας, θα αποφύγουμε γαλακτοκομικά, αλλαντικά, θαλασσινά και άλλα ευπαθή προϊόντα».

Ποιά φαγητά διατηρούνται περισσότερο;
Oταν τον ρωτάμε για τα φαγητά που διατηρούνται περισσότερο, ο σεφ απαντά: «Eπιλέγουμε για το μενού του γραφείου σαλάτες, λαδερά, πίτες και ζυμαρικά».
Και από επιδόρπιο; Τι τρώμε στη δουλειά;
Oσο για το επιδόρπιο, που επισφραγίζει ένα καλό γεύμα, ο σεφ μάς δίνει τη δική του γλυκιά άποψη: «Mην το στερηθείτε. Eνα γιαούρτι με φρούτα, μια σοκολάτα υγείας, ένα παστέλι ή ακόμη και λίγα φρούτα μπορούν να δώσουν στο γεύμα του γραφείου ένα happy end νόστιμο, υγιεινό και σίγουρα οικονομικό».

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: