Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι αριθμοί των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ


Η προϊστορία δεν αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στη Μαρσέιγ καθώς η Ίντερ ουδέποτε αποκλείστηκε από Ευρωπαϊκή διοργάνωση όταν βρήκε μπροστά της Γαλλική ομάδα.


Δεν είναι λίγες οι φορές από το 1963 μέχρι σήμερα που αναμετρήθηκε για πρώτη φορά με κλαμπ από τη Γαλλία η Ίντερ. Τότε με την Μονακό ήταν η πρώτη, σήμερα με την Ολιμπίκ η όγδοη. Στις επτά προηγούμενες οι νερατζούρι πήραν ισάριθμες προκρίσεις!

Συνολικά σε 11 επισκέψεις επί εδάφους της Γαλλίας μετρούν πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Αντίστοιχα, η Μαρσέιγ στην έδρα της έχει δώσει επτά αγώνες με καλό απολογισμό, τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Τα δύο κλαμπ έχουν αναμετρηθεί μία ακόμη φορά, στους οκτώ του ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2003/04 με την Μαρσέιγ να νικά με το ίδιο σκορ και στους δύο αγώνες: 1-0. Το γκολ στο Μιλάνο είχε πετύχει ο Μεριέμ και στο Βελοντρόμ ο Ντρογκμπά. Ο μοναδικός από τους σημερινούς παίκτες των δύο ομάδων που είχε αγωνιστεί τότε ήταν ο Χαβιέ Ζανέτι.

Σήμερα ο Ντιντιέ Ντεσάν θα κοουτσάρει για 24η φορά αγώνα της Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που κρατούσε έως τώρα ο Βέλγος Ερικ Γκέρετς.

Οι Γάλλοι μετρούν 98 γκολ στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα ενώ ο Μπενουά Σεϊρού εάν αγωνιστεί θα φτάσει τα 70 διεθνή ματς.

Η Ιντερ εάν καταφέρει να νικήσει απόψε θα φτάσει τις 50 επιτυχίες στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια η λέξη νίκη έχει ξεχαστεί τον τελευταίο μήνα από τους Ιταλούς καθώς τελευταία φορά που πανηγύρισαν τρίποντο ήταν στις 22 Ιανουαρίου, επικρατώντας 2-1 της Λάτσιο. Από τότε ηττήθηκε πέντε φορές και παραχώρησε μια (χορταστική είναι η αλήθεια με 4-4) ισοπαλία στην Παλέρμο.

Στο έτερο ματς της βραδιάς Βασιλεία και Μπάγερν είχαν αναμετρηθεί ξανά πέρσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει δύσκολα, με 2-1 στην Ελβετία, άνετα, με 3-0 στο Μόναχο.

Η Βασιλεία σε πέντε αγώνες εντός με Γερμανικές ομάδες μετρά μία μόνο νίκη και τέσσερις ήττες ενώ το αντίστοιχο ρεκόρ της Μπάγερν στην Ελβετία είναι δύο νίκες και μία ήττα. Οι Γερμανοί έχουν πάρει τρείς προκρίσεις σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μόνο μία ομάδα κατάφερε να τους νικήσει. Ήταν η Ξαμάξ που είχε επικρατήσει στο Νοσατέλ με 2-1, το 1987.

Ο Χάικο Φόγκελ (νεότερός του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μόνο ο Βίλας Μπόας) είχε εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν από το 2005 και για τρία χρόνια.

Ο Μπένζαμιν Χούγκελ που σήμερα συμπληρώνει 80 Ευρωπαϊκά ματς, μετρά τέσσερις κίτρινες κάρτες που είναι οι περισσότερες στη φετινή διοργάνωση.

Δύο σπουδαίοι σκόρερ βαδίζουν χέρι χέρι έχοντας τα ίδια ακριβώς στατιστικά! Τόσο ο Αλεξάντερ Φράι, όσο και ο Μάριο Γκόμες μετρούν από 48 συμμετοχές και 29 γκολ!

Ο Φρανκ Ριμπερί έχει κερδίσει 23 φάουλ σε έξι ματς της διοργάνωσης, αριθμός που είναι ο υψηλότερος έως τώρα.

Τέλος η Βασιλεία ΄"τρέχει" ένα αξιοπρόσεκτο σερί καθώς αγνοεί την ήττα από τις 18 Οκτωβρίου, όταν είχε χάσει από τη Μπενφίκα με 2-0. Από τότε έχει εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: