Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Μίνι» iPad μέσα στο 2012;


Ο Στιβ Τζόμπς είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει οθόνη μικρότερη των 10 ιντσών δεν μπορεί να θεωρηθεί tablet. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple
θα αθετήσει τα λόγια του «πατέρα» της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, είναι πολύ πιθανό να δούμε μέσα στο 2012 ένα νέο, «μίνι», iPad με οθόνη 7.85 ιντσών. Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα, για ποιο λόγο η Apple θα παραβλέψει τα λόγια του Στιβ Τζομπς. Μα φυσικά λόγω του ανταγωνισμού που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των tablets.

Έχουμε δει tablets με οθόνη αρκετά μικρότερη των 10 ιντσών, καθώς και smartphones με οθόνη μεγαλύτερη των 5. Δεδομένου ότι η οθόνη του iPhone είναι 3.5 ίντσες και η οθόνη του iPad 9.7,η Apple αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους ανταγωνιστές της. Για παράδειγμα το νέο Kindle Fire tablet της Amazon διαθέτει οθόνη 7 ιντσών ενώ το Galaxy Note smartphone της Samsung 5.3 ιντσών.

Το Νοέμβριο του 2010, ο Στιβ Τζόμπς είχε τονίσει σε μια ομιλία του ότι tablets με μικρή οθόνη θα περιορίζουν τη εξέλιξη των εφαρμογών γι’ αυτά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

«Η Apple εξετάζει πάντα όλους τους παράγοντες πριν τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος με σκοπό πάντα την ικανοποίηση των χρηστών. Όταν ασχολείσαι με τεχνολογίες αφής, τα περιθώρια είναι πολύ στενά, με τη κυριολεκτική έννοια. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι μία οθόνη 10 ιντσών αποτελεί το «μίνιμουμ» όσον αφορά τα tablets», δήλωσε τότε ο Τζομπς.

Ωστόσο, όσο οι πωλήσεις του Kindle Fire αυξάνονται από βδομάδα σε βδομάδα, δεν φαντάζει καθόλου απίθανο να δούμε την Apple να προχωρήσει στη «μίνι» έκδοση του tablet της.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: