Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

H «Μελαγχολία» έφερε χαμόγελο στον Λαρς φον Τρίερ

Ο σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ με το δράμα του «Μελαγχολία» , ο Κόλιν Φερθ, ο πρωταγωνιστής στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο λόγος του βασιλιά» αλλά και η Τίλντα Σουίντον («Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν») ήταν οι μεγάλοι νικητές στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων.

Θριαμβευτής αναδείχτηκε στην απονομή των 24ων βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, με το δράμα του «Μελαγχολία» που βραβεύτηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία για το 2011 το περασμένο Σάββατο (3 Δεκεμβρίου) στο Βερολίνο.
Η «Μελαγχολία» κατέκτησε επίσης τα βραβεία φωτογραφίας και σκηνογραφίας. Η ταινία του Τρίερ νίκησε «στα σημεία» το «Λόγο του Βασιλιά».
Ο Κόλιν Φερθ (ο πρωταγωνιστής του «Λόγου του Βασιλιά») αποχώρησε από το Βερολίνο με μία ακόμη διάκριση, αφού κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαίου Ηθοποιού. Η Τίλντα Σουίντον, η οποία στις Κάννες είχε χάσει στο νήμα τον τίτλο της Καλύτερης Ευρωπαίας Ηθοποιού από την πρωταγωνίστρια της «Μελαγχολίας» Κίρστεν Ντανστ, αποζημιώθηκε κατακτώντας το συγκεκριμένο τίτλο για την ερμηνεία της στο δράμα «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν».
Η Σουζάνε Μπίερ από τη Δανία, η οποία είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια από τον Τρίερ στη γνωστή συνέντευξη Τύπου στις Κάννες -όπου ο συμπατριώτης της σκηνοθέτης είχε κατακριθεί για φιλοναζιστικές δηλώσει-, νίκησε στη μάχη για το Βραβείο Σκηνοθεσίας, με την ταινία της «Ίσως, Αύριο» που είχε κατακτήσει και το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Το βιογραφικό πορτρέτο της θρυλικής χορογράφου Πίνα Μπάους από τον Βιμ Βέντερς-η πρώτη ταινία του γνωστού σκηνοθέτη που αξιοποιεί την 3D τεχνολογία-απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Το «Τhe Artist», θεωρούνταν φαβορί για το Βραβείο Φωτογραφίας, όμως περιορίστηκε στη διάκριση του Καλύτερου Συνθέτη, για τον Λουντοβίτς Μπουρς.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν πάνω από 2500 χιλιάδες μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με τη «Μελαγχολία» να ξεκινά με 8 υποψηφιότητες. Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία για το 2010 είχε αναδειχτεί ο «Αόρατος Συγγραφέας» του Ρομάν Πολάνσκι.
Τιμητικά βραβεία για τη συνολική τους διαδρομή στο χώρο του κινηματογράφου, έλαβαν ο Βρετανός σκηνοθέτης Στήβεν Φρίαρς και ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί.
Τα βραβεία
Καλύτερης Eυρωπαϊκής Tαινίας του 2011: «Μελαγχολία» του Λαρς φον Τρίερ
Καλύτερου Σκηνοθέτη: Σουζάνε Μπίερ («Για ένα καλύτερο κόσμο»)
Καλύτερου Ηθοποιού: Κόλιν Φερθ («Ο λόγος του βασιλιά»)
Καλύτερης Ηθοποιού: Τίλντα Σουίντον («Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν»)
Καλύτερου Σεναριογράφου: Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν («Το αγόρι με το ποδήλατο»)
Καλύτερου Διευθυντή Φωτογραφίας: Μανουέλ Αλμπέρτο Κλάρο («Μελαγχολία»)
Καλύτερου Μοντέρ: Τάρικ Ανγουάρ («Ο λόγος του βασιλιά»)
Καλύτερου Σκηνογράφου: Γιέτε Λέμαν («Μελαγχολία»)
Καλύτερου Συνθέτη: Λoύντοβιτς Μπουρς («Ο καλλιτέχνης»)
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: «Πίνα» του Βιμ Βέντερς
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μεγάλου μήκους: «Τσίκο και Ρίτα» των Τόνο Εράντο, Χαβιέρ Μαρισκάλ και Φερνάντο Τρουέμπα
Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: «The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ
Βραβείο Κοινού: «Ο λόγος του βασιλιά» του Τομ Χούπερ
Ειδικά βραβεία συνολικής προσφοράς: Μισέλ Πικολί και Στίβεν Φρίαρς.

Πηγη:

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: