Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δέκα «παράδοξοι» συνδυασμοί με σοκολάτα


Σοκολάτα με μπέικον ή μήπως με πατάτα; Μην ξεκινάτε αρνητικά, γιατί το τελικό γευστικό αποτέλεσμα ενδέχεται να σας εντυπωσιάσει…


Για τους περισσότερους, είναι κοινός τόπος ότι η σοκολάτα είναι η βάση των πιο λαχταριστών γλυκισμάτων στον κόσμο. Τι γνώμη όμως, θα είχαν οι οπαδοί της για κάποια απρόσμενα γευστικά της παντρέματα;
Η αλήθεια είναι ότι η χρήση της σοκολάτας στη δημιουργία γευστικών sauce που συνοδεύουν κρέατα, ψάρια και ζυμαρικά είναι αρκετά διαδεδομένη πια. Ιδού 10 «παράδοξες» (εκ πρώτης όψεως) σοκολατο-συνταγές που δημοσίευσε η Huffington Post, οι οποίες φαίνεται να κερδίζουν το στοίχημα της γευστικής πρωτοτυπίας.


Μελιτζάνα με σοκολάτα
Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Αλατισμένη τηγανιτή μελιτζάνα περιχυμένη με μαύρη σοκολάτα. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε...
Σοκολατόπιτα με αβοκάντο
Μπορεί να φαντάζει υπερβολικά τολμηρό, αλλά αβοκάντο και κομματάκια σοκολάτας φτιάχνουν την τέλεια γέμιση για την πρωτότυπη αυτή σοκολατόπιτα.
Κέικ καρύδα-σοκολάτα με αγριότευτλα
Το συγκεκριμένο κέικ είναι ιδιαίτερα γευστικό και με ζουμερή υφή, πράγμα στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζουν τα αγριότευτλα.
Brownies με γιδοτύρι
Η σοκολάτα είναι καταπληκτική. Το τυρί το ίδιο. Γιατί να αρνηθεί κανείς το μεταξύ τους συνδυασμό;
Τάρτα σοκολάτας με μπέικον
Το μπέικον έχει την ιδιότητα να «εισβάλει» συχνά σε συνταγές στις οποίες φαινομενικά δε θα χωρούσε με τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο συγκεκριμένο συνδυασμό, που επιπλέον είναι και οπτικά ελκυστικός (ανάλογα με τα γούστα φυσικά!).
Μάφιν με κολοκύθι
Δε μετράει για επιδόρπιο αν περιέχει λαχανικό, έτσι δεν είναι; Διπλάσια ποσότητα σοκολάτας και μειωμένες αναστολές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να δημιουργήσετε τα συγκεκριμένα μάφιν!
Μπισκότα πατάτα – σοκολάτα
Αδυνατείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε τσιπς και σοκολάτα; Κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα πατατο-σοκολατο-μπισκότα αποτελούν μια πρώτης τάξεως λύση σε αυτό το –ψεύτικο απ’ ό,τι φαίνεται- δίλημμα.
Κινόα με σοκολάτα και αχλάδι
Το κινόα (είδος δημητριακού) δεν κάνει μονάχα για σαλάτες και τα συναφή. Συνδυάζεται επίσης και με τρίμματα σοκολάτας, σε αυτό τον πρωτότυπο συνδυασμό, που ενώνει τα δημητριακά με τη σοκολάτα και το φρούτο.
Τρούφες με μπύρα και σοκολάτα
Πράγματι, μπορείς να γεμίσεις τρούφες σοκολάτας με ρούμι ή με λικέρ. Γιατί όμως να κάνεις κάτι τέτοιο όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις... μπύρα;
Κέικ ντομάτα-σοκολάτα
Προσθέστε ένα τενεκεδάκι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες στο μείγμα του σοκολατένιου κέικ σας. Πρέπει απλώς να δείξετε θάρρος – όσοι το έχουν δοκιμάσει είχαν μόνο θετικά λόγια να πουν!


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: