Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Αργοψημένη χοιρινή ωμοπλάτη στο φούρνο με αρωματικά βότανα και πατάτες (χριστουγεννιάτικη)


Μια πολύ καλή πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τραπέζι


Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Αργοψημένη χοιρινή ωμοπλάτη στο φούρνο με αρωματικά βότανα και πατάτες (χριστουγεννιάτικη)

Υλικά: (για 6 άτομα)

1 εξάπλευρο παϊδάκι χοιρινό με τα κόκαλα (περίπου 3 κιλά)
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σουπ. ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μικρό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
1 κουτ. τσαγ. τριμμένους σπόρους κύμινο
1 κουτ. τσαγ. τριμμένη πάπρικα
¼ φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
¾ φλιτζ. τσαγ. φρέσκα χοντροκομμένα ψίχουλα λευκού ψωμιού
2 - 3 κουτ. σουπ. Dijon μελιού μουστάρδα
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ζεστάνουμε το φούρνο στους 200 ο C. Πετάμε αν υπάρχει το περίσσιο λίπος από το χοιρινό, αλλά αφήνουμε ένα ενιαίο στρώμα λίπους για να «ενυδατώνει» το κρέας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ρίχνουμε στο χοιρινό αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια έως υψηλή φωτιά . Βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα η επιφάνεια λίπους του για 5 - 7 λεπτά. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα πυρίμαχο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο, για 30 λεπτά στους 180 ο C. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περνάμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο για να μην μας καεί.
2. Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε την κρούστα: σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να γίνουν μαλακά και ευωδιαστά για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κύμινο και την πάπρικα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό και τα ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
3. Αφού το χοιρινό έχει ψηθεί για 30 λεπτά, αλείφουμε την επιφάνεια με τη μουστάρδα και απλώνουμε με το μείγμα της κρούστας του ψωμιού και των βοτάνων, πιέζοντάς ελαφριά έτσι ώστε να προσκολληθούν στο κρέας. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 ο C. Συνεχίζουμε να ψήνουμε το χοιρινό για 20 -30 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς το ελαφρά με λαδόχαρτο.
4. Για να σερβίρουμε το χοιρινό στο τραπέζι, κόβουμε καθέτως τα παϊδάκια ανάμεσα στα κόκαλα. Τοποθετούμε τριγύρω τις πατατούλες με το δεντρολίβανο.



www.mirsini.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: