Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πόνος στα πόδια


legs-386

Συνήθως κατηγορούµε την πολύωρη ορθοστασία, το περπάτηµα ή τα στενά παπούτσια για τους πόνους στα πόδια µας. Αυτές είναι οι πιο απλές εκδοχές. Οι υπόλοιπες;


O πόνος στα πόδια µπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες. Ο µόνος κατάλληλος όµως για να τις ξεχωρίσει είναι ο γιατρός. Ειδικά όταν ο πόνος κρατάει πάνω από 24 έως 48 ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί από αυτόν. Αν µάλιστα συνοδεύεται και από πρήξιµο, η επίσκεψη στον ειδικό πρέπει να είναι άµεση.

Παθολογικές…
1. Πρόβληµα στη σπονδυλική στήλη ή τη µέση. Σε αυτή την περίπτωση ο πόνος µπορεί να συνοδεύεται από µούδιασµα και κράµπες κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.
2. Αγγειοπάθεια εξαιτίας αρτηριοσκλήρυνσης ή διαβήτη. Ο πόνος σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται ύστερα από προσπάθεια (π.χ. περπάτηµα) και µοιάζει µε κράµπα.
3. ∆ιαβητική νευροπάθεια (επηρεασµός του νευρικού συστήµατος από το διαβήτη) που µπορεί να προκαλέσει ακόµα και πάρεση των νεύρων.
4. Οστεοαρθρίτιδα. Πρόκειται για καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων, που οφείλεται σε ορθοστασία ή σε κληρονοµικούς παράγοντες και µπορεί να εµφανιστεί στα ισχία και τα γόνατα.
5. Ρευµατικές νόσοι, όπως η ρευµατοειδής αρθρίτιδα ή ο λύκος, µπορεί να συνοδεύονται και από πόνους στα πόδια.
6. Ουρική αρθρίτιδα, η οποία προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις κοντά στα δάχτυλα (ποδάγρα).
7. Αρθρίτιδα (φλεγµονή στην άρθρωση) που µπορεί να δηµιουργηθεί µετά από λοίµωξη, π.χ. αµυγδαλίτιδα, προστατίτιδα, κολπίτιδα.
8. Τενοντίτιδες, δηλαδή φλεγµονές των τενόντων συνήθως εξαιτίας της χρήσης φλατ παπουτσιών (αχίλλειος τενοντίτιδα).


Ο πόνος στα πόδια µπορεί να οφείλεται σε απλές αιτίες όπως η ορθοστασία αλλά και σε πιο σοβαρές όπως οι ρευµατικές νόσοι, γι’ αυτό πρέπει να διερευνάται, ειδικά αν επιµένει.

…και άλλες αιτίες
1. Κάποιες φορές η ακινησία µπορεί να δηµιουργήσει φλεβική θρόµβωση που προκαλεί πόνο στα πόδια και χρειάζεται άµεση αντιµετώπιση.
2. Το υπερβολικό στρες και η κατάθλιψη είναι πιθανό να δηµιουργήσουν µυϊκούς πόνους στην περιοχή.
3. Έντονη φυσική δραστηριότητα.
4. Η παραµόρφωση των ποδιών (κότσι) σε συνδυασµό µε στενά παπούτσια.
5. Έλλειψη µαγνησίου, η οποία µπορεί να προκαλέσει και κράµπες.
6. Η ορθοστασία αλλά και το υπερβολικό σωµατικό βάρος µπορούν να έχουν συνέπεια τον έντονο πόνο στη φτέρνα (άκανθα πτέρνας).
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: