Tέτοιο υπέροχο και ξεχωριστό γλυκάκι δεν σας περνάει απ΄ το μυαλό αλλά να ξέρετε πως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό !!!
Το σκέφθηκα όταν έτρωγα τις φανταστικές ελίτσες τις σοκολατένιες που έφτιαξα για τα Χριστούγεννα.( ξέρετε φτιάχνω πάντα μια δόση για να την φάμε την ίδια μέρα και κάθε εβδομάδα από μία,μέχρι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, όπου τις φτιάχνω με έξυπνους τρόπους κι έτσι έχουν την τιμητική τους!Θα σας τα πω κι αυτά οσονούπω! Το έκανα ακριβώς όπως το φαντάστηκα με πολύ επιφύλαξη αλλά το αποτέλεσμα τους ξετρέλλανε όλους!
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
200 γρ. πράσινες ελιές που μαζέψατε απ΄το δένδρο σας και τις ξεπικρίσατε για 15 ημέρες με καθημερινές αλλαγές νερού,φυσικά αφαιρείτε το κουκούτσι και τις κόβετε ροδέλες (προσοχή όχι ήδη φτιαγμένες ελιές σε άλμη ή λάδι)
Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
Λίγο ποτό κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τις ελίτσες μέσα στο σιρόπι.Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το κονιάκ.Βράζουμε το γλυκό έως ότου δέσει.
Για 4 άτομα
Πηγή:
0 σχόλια: