Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πως να πάρετε πίσω αυτό που είπατε


woman-386

Αν και είναι πάντα προτιμότερο να «βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό» πριν μιλήσουμε, συχνά δεν τα καταφέρνουμε. Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις.


Όλοι μας κάποιες φορές έχουμε πει πράγματα σε άλλους που όταν τα ξανασκεφτόμαστε θα προτιμούσαμε να μην τα είχαμε ξεστομίσει.

Το βασικό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση είναι να παραδεχτούμε –πρώτα στον εαυτό μας και ύστερα σε αυτόν που έχουμε απέναντί μας– ότι είπαμε κάτι το οποίο τον ενόχλησε, ανεξαρτήτως αν το πιστεύουμε ακόμη ή το έχουμε μετανιώσει. Για να πείσουμε τον άλλον ότι θέλουμε να πάρουμε πίσω ό,τι είπαμε χρειάζεται να του δείξουμε πως έχουμε καταλάβει πώς τον κάναμε να νιώσει.

Στη συνέχεια, αν επιμένουμε στα λεγόμενά μας, μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους προσπαθώντας να τον κάνουμε να καταλάβει τι εννοούσαμε και γιατί παρασυρθήκαμε, ενώ είναι επίσης σημαντικό να τον αφήσουμε να αναπτύξει τις απόψεις του. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την περίσταση.

• Αν μιλήσατε άσχημα στον σύντροφό σας, αναγνωρίστε το λάθος σας και προσπαθήστε να εξηγήσετε διαφορετικά ό,τι θέλατε να εκφράσετε νωρίτερα. Καλό είναι ωστόσο να του δώσετε λίγο χρόνο προτού κάνετε οτιδήποτε.

• Ένας τρόπος για να προσεγγίσετε έναν συνάδελφο στον οποίο είπατε κάτι που δεν έπρεπε είναι να τον πλησιάσετε και να είστε πιο φιλικός μαζί του. Συζητήστε μαζί του για ένα κοινό θέμα ή προσφερθείτε να τον βοηθήσετε στη δουλειά ώστε να πειστεί ότι όσα είπατε ήταν απλώς μια ατυχής στιγμή!

• Παρότι λέγεται ότι οι φίλοι αντέχουν όταν τους πληγώνουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας. Μια εξήγηση που θα συνοδεύεται από ένα ποτό, ένα γεύμα ή ακόμα και ένα γράμμα που θα του δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να πειστεί μπορούν να βοηθήσουν.

• Στο χώρο της δουλειάς, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον ανώτερό μας, είναι μάλλον λίγα αυτά που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε πίσω τα λόγια σας. Μια ειλικρινής «συγνώμη» ωστόσο ίσως είναι ικανή για να τον πείσει ότι αναγνωρίζετε την ακαταλληλότητα όσων είπατε.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: