Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε η Puma Ελλάς


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε η Puma Ελλάς

Η εταιρεία φέρεται να χρωστά περί τα 35 εκατ. ευρώ


Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Puma Ελλάς ΑΕ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η διαδικασία εξυγίανσης προσφέρει στην PUMA Ελλάς πλαίσιο προστασίας για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της με στόχο την επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων, τη διαφύλαξη της συνέχισης της εμπορικής της δραστηριότητας και την αποκατάσταση της επιχειρηματικής της ευρωστίας».

Διευκρινίζει επίσης ότι η επιδείνωση των οικονομικών της οφείλεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας που προκύπτει ότι διαπράχθηκαν από μετόχους της μειοψηφίας και από τρία πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πάντως η αίτηση δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην γερμανική μητρική. Πιο συγκεκριμένα η PUMA από την πολύ κακή της πορεία εδώ κι ένα χρόνο, η οποία την οδήγησε σε απώλειες τζίρου της τάξης του 40% και σε παράλληλες απώλειες συνεργασιών με κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ωθήθηκε να καταθέσει αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπαγωγή της στη διαδικασία εξυγίανσης (στα πλαίσια του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κίνηση θα έχει αντανάκλαση και στην εισηγμένη γερμανική μητρική η οποία πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση να εξηγήσει στους επενδυτές της για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εξέλιξη σε μια θυγατρική της. Η εταιρεία φέρεται να χρωστά περί τα 35 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και προμηθευτές.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: