4 νόστιμα τυριά για μια λευκή πεντανόστιμη σάλτσα! Και φυσικά ριγκατόνι που γεμίζουν από την κρεμώδη σος 4 τυριών και δίνουν υπέροχη γεύση. Εύκολη και γρήγορη...
Συστατικά
1 πακέτο ριγκατόνι (250γρ.)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
150 γρ. γκράνα παντάνο τριμμένο
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
100 γρ. blue cheese
2 κ.γ, κονιάκ
Αλάτι και πιπέρι
Μοπσχοκάρυδο τριμμένο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση
2
Μόλις αρχίσει να αχνίζει πρόσθεσε όλα τα τυριά μαζί τριμμένα και ανακάτεψε καλά να λιώσουν μέσα στην κρέμα γάλακτος
3
Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο πρόσθεσε αλατοπίπερο και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρόσεξε το αλάτι γιατί είναι αλμυρά τα τυριά
4
Πρόσθεσε και το κονιάκ και κλείσε το μάτι της κατσαρόλας
5
Στο μεταξύ βάλε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό και ετοίμασέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
6
Σέρβιρε με τη σάλτσα ζεστή
Πηγή:
0 σχόλια: